Hvordan slipper du af med dine hudorme?

De fleste mennesker går igennem en periode i deres liv, hvor de får nogle hudorme eller bumser. Den urene hud opstår især i teenageårene, dog er der også nogle voksne og børn, som oplever uren hud. Desuden er det meget forskelligt, hvor slemt det er fra person til person. Nogle har blot nogle små urenheder, mens andre døjer med slem akne og får ar af deres urenheder efterfølgende. Uanset hvor slem din hud er, kender du formentlig til, hvor irriterende det kan være med bumser eller hudorme. Derfor får du her en guide til, hvor du kan slippe af med dine hudorme og bumser, eller hvordan du i hvert fald kan reducere forekomsten af dem.

Men hvad er hudorme overhovedet, og hvad skyldes de? Hudorme er et hudproblem, som skyldes tilstoppede talgkirtler i huden. De kan både eksisterer i ansigtet, men nogle oplever også at have hudorme andre steder på kroppen som for eksempel ryggen eller brystet. Alligevel er der naturligvis sådan, at hudorme oftest findes de steder, hvor du har flest talgkirtler. Der eksisterer en masse myter om, hvorfor man får hudorme som for eksempel, at det er fordi ens hygiejne er for dårlig, men som sagt skyldes det simpelthen, at man har tilstoppede talgkirtler i huden.

Som sagt eksisterer der mange myter om, hvorfor hudorme opstår. Ligeledes eksisterer der også mange myter om, hvordan de så kan fjernes. Mange af disse myter har dog ingen evidens, og derfor bør du helt sikkert undgå at følge dem. Men hvilke myter findes der, og hvorfor er de forkerte?

  • En af myterne er, at folk tror, at hudorme kan skrubbes væk med skrubbemasker. Dette er dog løgn, for i stedet for at fjerne hudorme kan en skrubbemaske være med til at øge antallet af dem. Det skyldes, at en skrubbemaske netop udtørrer huden og på den måde gør huden irriteret og rød.

  • En anden myte er, at du bør bruge dybderensende masker for at fjerne dine hudorme. Det har dog vist sig, at dybderensende produkter rent faktisk forstørrer dine porer i huden, hvorved du formentlig blot vil opleve endnu flere urenheder.

  • En anden ting, som du bør undgå at anvende i din hudpleje, er produkter med parfume. Parfume er nemlig med til at irritere huden, hvorved talgkirtlerne trækker sig sammen, mens porerne udvider sig. På den måde vil du også her opleve flere hudorme og lignende.

For til gengæld at slippe af med dine hudorme bør du kort sagt rengøre og pleje din hud ordentlig på daglig basis. Det kræver naturligvis, at du har tiden og overskuddet til at få det gjort, men du vil helt sikkert opleve et positiv udkom ved at gøre det. Derudover kan du med fordel investere i et samlet hudplejerutinesæt, der eksempelvis kan bestå af en masse gode sager som ansigtsrens, serum, dagcreme og natcreme og lignende, og som passer til din hudtype.