Hudpleje for mænd

Det er ikke et af de mest mandlige emner, og måske derfor er det heller ikke noget, der bliver snakket meget om, når man er ude at få øl med sine kammerater. Det gør det også lidt svært at komme inden for i den store verden af hudpleje, som findes i dag.

Hvis du er en af dem, der savner lidt viden om, hvordan du kan tage dig bedre af dig selv og din hud, så kan du læse med her. Så vil du få nogle bud på nogle af de mest basale ting, der kan hjælpe dig til at blive en lidt bedre og mere velplejet version af dig selv.

Ansigtscreme

Noget af det allermest basale, udover selvfølgelig en god bodyshampoo, er en ansigtscreme.

En ansigtscreme giver nemlig din hud den fugt, som den ellers ville miste i løbet af dagen, og hvis du bruger den hver dag, så kan det faktisk i det lange løb betyde, at du kan undgå eller i hvert fald minimere rynker.

Hvis du bare går ned og køber en tilfældig ansigtscreme, så vil du hurtigt finde ud af, at mange af dem indeholder nogle lidt feminine dufte. Heldigvis er det også muligt at finde en ansigtscreme mænd kan bruge.

Hvis du vil finde den rette ansigtscreme til din hudtype, så prøv at lægge mærke til, om din hud er mere tør eller fugtig og gå efter det.

Ansigtsrens

Hvis du gerne vil gøre lidt mere end bare at putte noget creme i ansigtet, så er den næste naturlige tilføjelse til din hudplejerutine at bruge en ansigtsrens.

Du vasker formentligt dine hænder med sæbe flere gange dagligt og din krop med bodyshampoo mindst en gang dagligt, men vasker du også dit ansigt?

Det er kun naturligt at vaske ansigtet, men hvis det ikke er noget, du tidligere har tænkt på, så er du ikke alene. Hvis du derimod er vant til at vaske det med håndsæbe eller bodyshampoo, så er det på tide at lægge det på hylden.

Hvis du vil din hud det godt, så må du ikke glemme også at vaske ansigtet. Det skal i øvrigt helst vaskes med en sæbe, der er beregnet til det, og det er netop, hvad ansigtsrens er.

Skægpleje

Det hår du bærer oven på hovedet, kunne nemt få en artikel for sig. Men det er især, hvordan du holder dit skæg, der har en betydning for din hud.

Huden på dit ansigt er sart. Derfor skal du også tage dig godt af dit skæg.

Der er flere gode grunde til at vælge at bruge barberskum, men en af dem er, at det giver mindre irritation, når du bevæger din barbermaskine op og ned langs huden.

Selv hvis du ikke barberer dig, så kræver det lidt ekstra arbejde at have skæg. Du skal især huske at vaske dit skæg jævnligt, med en shampoo der kan bruges til skæg. Ellers vil du nemlig hurtigt komme til bære på lidt af en bakteriebombe, der sidder lige midt på ansigtet.