Har du styr på tænderne, mand?

Det er ikke kun den almindelige læge, som vi mænd springer mere over sammenlignet med det andet køn. Også tandlægen springer vi mere over end vi ser kvinder gøre det. Faktisk har undersøgelser vist, at 6 ud af 10 mænd mellem 18-29 springer deres tandlægebesøg over, mens 20 procent færre kvinder vælger at gøre det samme, da tallene der er 4 ud af 10 i samme aldersgruppe.

Undersøgelsen viste faktisk, at det først var ved 60-årsalderen, at mænd og kvinder går lige meget til tandlægen. Og det er en skam! For det er nemlig vigtigt at få kontrolleret sine tænder og bevare et sundt tandsæt.

Men hvorfor er tandlægebesøgene SÅ vigtige? Det svarer vores lokale tandklinik i Greve Hundige på, da de er eksperter i at tilse tænder og holde deres patienters mundhygiejne sund.

Derfor er tjekkene vigtige

Det er vigtigt at huske sine besøg hos tandlægen, fordi det har en præventiv effekt i forhold til at opdage, hvis der er tegn på udvikling af mundsygdomme eller andre problemer.

Når du går til tandlægen (hvilket faktisk blot behøver at være 1-2 gange årligt, hvis du har tænder som fleste), holder tandlægen øje med udviklingen af huller, udvikling parodontose og meget mere. Det betyder, at tandlægen kan anbefale dig at f.eks. lægge en uhensigtsmæssig del af din livsstil om – hvilket f.eks. kunne være i forhold til at drikke mindre syre- og sukkerholdige drikke eller overveje om det var på tide at gøre alvor af et rygestop.

Fordelene ved at opdage disse ting i tide er naturligvis, at man kan tage hånd om problemet ved at reagere med det samme, der er tegn på noget, som peger i den forkerte retning. Og overholder man ikke sine tandlægebesøg, så er dette naturligvis ikke en mulighed.

Hvad er konsekvensen så? Konsekvensen er ofte, at et problem vokser sig større og resultere i en dyrere tandlægeregning. F.eks. kan et hul, som opdages i god tid, let behandles, mens et længere varigt hul kan have udhulet tanden, så den er blevet porøs (svag og i fare for at knække), hvilket kræver en stor fyldning eller en kunstig tand.