Blogging om emner for mænd

For 2 år siden startede jeg med at skrive, blogge og tænke om mode og andre emner med en mandelig vinkel. Det er egentligt et emne der ligger relativt fjernt fra mig, udover detaljen; at jeg er en mand.

Jeg kan klart nok relatere til nogle af de emner der bringes om i nichen, men jeg må indrømme jeg ikke er den store læser af hverken Euroman eller GQ. Det ligger mig fjernt at være meget optaget af udseende, dufte, hvad der er moderne og hvad andre generelt tænker. Javel, jeg ligner ikke en rodebutik, så lidt har jeg måske øje for. Men der er bare tusind andre ting der fylder i min hverdag – og som jeg hurtigt bruger mere tid på at læse om, skrive om og undersøge nærmere.

Derfor var det også med et vidst tilløb at jeg måtte varme op for at få gang i bloggen. Men det virkede, og jeg har reelt en del læsere som (åbenbart) synes min alternative vinkel på mande-emnerne altså er relevant, for dem.

Det er interessant at dykke ned i hvordan mennesker benytter nettet, undersøger hvad de skal have på til en given lejlighed, hvilke farver der matcher og hvad svarene er på helt banale spørgsmål som “hvorfor er der et hul mine underbukser” eller “kan jeg bære en sort t-shirt sammen med et par sorte bukser”?

Det og mange andre spørgsmål og svar har jeg i 24 måneder fået arbejdet med på bloggen Men’s Venture. Det er faktisk underholdende og jeg bruger det som underholdning eller tidsfordriv fremfor en omgang Netflix eller lignende. Det tager ca. 1 times tid at skrive et godt svar på et af livets små spørgsmål. Lige nok til at jeg samtidig kan researche, overveje min egen erfaring eller holdning og beskrive dette i selvsamme oplæg.

Jeg skriver på engelsk, da publikum er større, der er flere der søger svar på de små spørgsmål på engelsk end på dansk. Det har nu givet mange tusinde besøg om måneden på hjemmesiden og det er motiverende at vide, at det der skrives på bloggen læses.

En anden ting ved at skrive på andet end modersmålet er øvelsen, i at beherske sproget. Lære nye ord og få hjælp af grammatik-software til at blive bedre til det med komma og sammentrækninger, der må siges at være anderledes end på det dansk sprog.

Har du også mod på at blogge? Så slå dig løs. Det er faktisk meget nemt at komme igang. Det koster ikke det store – og du kan altid bare lade det stå. Som en bog der kun blev skrevet få sider af – hvor resten af siderne står blanke hen. Ingen vil opdage det, medmindre du en dag skriver siderne færdige, så skal der nok komme nogen forbi og se hvad du har skabt.