Er du ramt af mandligt hårtab?

Står du en den uheldige situation at du er ramt af mandligt betinget hårtab, så bare rolig – du er ikke alene. Selvom at det føltes som om, at alle andre omkring går rundt med flot hår og uden bekymringer, så er dette slet ikke tilfældet.

At tabe håret er helt normalt, selvom man kan føle sig meget alene når det sker. Det er meget forskelligt hvornår hårtabet indtræffer, og det kan ske i en meget ung alder eller i en sen alder.

Det er desværre et meget større problem for de fleste, hvis det indtræffer i en ung alder, hvor man oftest er lidt meget betænksom omkring sit udseende og hvad andre mon tænker.

Men hvorfor taber nogle mænd håret? Og er der noget man kan gøre hvis man taber håret, eller for at forhindre at tabe håret? Læs mere nedenfor.

Hvorfor taber mænd håret?

Først og fremmest så skal vi have dannet en forståelse for, hvorfor mænd egentlig taber håret. For ser man på det isoleret set, så giver det jo ikke ret meget mening at man pludselig taber håret. Det er dog alligevel meget naturligt for os at se en ældre herre uden hår.

Faktisk så er det ikke noget du rigtigt kan undgå, da det er genetisk betinget. Det betyder altså, at hvis det ligger til familien at mændene taber håret, så er chancerne for at det kommer din vej også ret signifikante. Dermed ikke sagt, at man ikke kan udsætte det lidt ved at leve sundt og eventuelt være lidt på forkant så snart du opdager det mindste hår tab.

Testosteronstoffet DHT er hvad der er skyld i, at mænd taber håret. Basalt set, så er det når man har for meget at dette testosteron, at man taber håret. Så faktisk er det fordi, at man er ”for meget” mand, hvis man da se det på den lyse side.

Hvad kan du gøre ved hårtabet?

Det helt korte svar er, at du ikke kan gøre noget hvis dit hårtab er genetisk betinget. Der er visse tiltag du kan gøre for at mindske hårtabet og for at udskyde processen lidt. Men der er endnu ikke opfundet et middel der fuldstændig kommer problemet til livs.

De produkter der findes, er Minoxidil og Propecia, hvor Minoxidil er et produkt du drypper i hovedbundet et par gange i døgnet som et vækstfremmede middel. Propecia er i pille form og går faktisk aktivt ind og blokerer for DHT, men ikke fuldstændig. Begge midler er dokumenteret, men er stadig ikke vidundermidler.

Har du allerede tabt håret kan du få en hårtransplantation, hvor du får flyttet hår fra nakken og siderne op på toppen af hovedet. Fordelen her er, at disse hårsække ikke bliver ramt af DHT, hvorfor de ikke vil falde ud igen. Branchen indenfor hårtransplantation udvikler sig hele tiden, hvorfor lægerne eksponentielt bliver dygtigere og dygtigere.

Det kan være svært at få en klar hårtransplantation pris, og ofte bliver man lokket til diverse billige klinikker i Tyrkiet. Her er det vigtigt at understrege at man aldrig skal gøre det for billige penge, og altid undersøge den praktiserende læge og hans resultater. Man skal altså kun få en hårtransplantion hvis man er villig til at betale det som det nu koster at få udført et godt stykke arbejde.