Vores yndlings Gin Hass drink opskrift

Er du også vild med den lækre drink Gin Hass? Mange kender til drinken, som særligt er blevet populær og udbredt grundet dens søde og friske karatker.

Men hvordan ser den perfekte Gin Hass-opskrift ud? Jo, det skal vi sige dig. Nedenfor har vi oplistet ingredienslisten og fremgangsmåden til, hvordan du laver og serverer den perfekte Gin Hass. Det vil sige vores kvalificerede bud og absolut yndlingsudgave.

Ingredienser:

  • 4 cl gin (eksempelvis Hendricks)
  • 10 cl lemon-sodavand
  • 2 cl mangosirup
  • Isterninger
  • Citronskrive (eller anden citrusfrugt).

Fremgangsmåde:

  1. Start med at finde et glas, der har en form og en størrelse, som passer til formålet og dine præferencer. Fyld glasset godt op med isterninger.
  2. Tilsæt 4 cl gin og rør grundigt rundt med en cocktail/stir-ske.
  3. Tilsæt lemon-sodavand i et mængdeforhold, der passer til din smag.
  4. Top til sidst op med mangosirup afhængig af, hvor sød du ønsker drinken skal være.
  5. Pynt eventuelt drinken med en skive eller en strimmel fra en citron, appelsin eller en anden citrusfrugt.

Dette er som sagt vores kvalificerede bud på den perfekte Gin Hass-drink. Opskrift er lånt fra Shake-it.dk, men der findes mange holdninger til, hvordan blandingsforholdene bør være. Ønsker du yderligere information om fremgangsmåde og servering, kan du se meget mere i nedenstående video. Den tager dig igennem samtlige trin i processen og giver dig gode tips.

En nem og billig “gin-fætter”

Den er ofte blevet refereret til som “lillebror” eller “fætter” til de to andre drinks-klassikere Gin & Lemon og Gin & tonic. Men det bliver drinkens status og popularitet såmænd ikke mindre af. Gin Hass er nemlig efterhånden blomstret op på samtlige velassorterede drinkskort inden for restaurationsbranchen. Og samtidig har de drinks-glade danskere i den grad fået øjnene op for denne velsmagende “fætter”.

Gin Hass er som drink farverig, festlig og smagfuld, hvilket gør den super nem at implementere i nærmest en hvilken som helst social kontekst. Du kan med andre ord roligt servere drinken til både hverdag og fest. Derudover er ingredienserne generelt nemme at finde i diverse supermarkeder – til relativt billige priser.

Gin Hazz – en enkel smagseksplosion

Som nævnt er Gin Hass en drink, hvis popularitet er boomet ekstremt meget de seneste år. Dette kan der være mange gode grunde til, men drinkens store popularitet og udbredelse skyldes måske særligt to forhold:

  1. Smagen. Gin Hass minder i sin sammensætning af smage ret meget om Gin & Lemon, men har i kraft af den tilsatte mangosirup en ekstra sødme og friskhed. Derfor er Gin Hass en god erstatning for eller supplement til den klassiske Gin & Tonic, hvis dine smagsløg ikke er til den bitre side. Samspillet mellem den søde mango og den friske, syrlige citrus gør drinken super let drikkelig – og populær – blandt drenge såvel som piger, mænd såvel som kvinder.
  2. Enkeltheden. Gin Hass er (ligesom Gin & Tonic eller Gin & Lemon) en ekstremt simpel drink, der er nem at bygge op. Den er således et oplagt valg som eksempelvis velkomstdrink til større selskaber, da den hurtigt og nemt kan mixes og serveres.

Du gør altså klogt i altid at have gin, lemon-sodavand og mangosirup i dit personlige varesortiment.

It’s all about the gin – and garnish

Den klassiske Gin & Tonic er særligt karakteriseret ved at kunne variere ekstremt meget med hensyn til smagsnoter. Der findes et væld af forskellige tonicvand i alle farver og smage, og der eksperimenteres på livet løs med smagsgivere (såkaldte “botanicals”) i inden for gin-universet. Anderledes mere simpelt og lige til forholder det sig med fætteren Gin Hass. Her har vi at gøre med næsten lige så få ingredienser, men forskellen ligger særligt i, at der findes færre variationsmuligheder hvad angår ingrediensernes smagsnuancer.

Det betyder blandt andet, at ginen spiller en ekstremt stor rolle i drinksopskriften til Gin Hass. Selvfølgelig kan du købe forskellige udgaver af lemon-sodavand og forskellige mærker af mangosirup, men smagsforskellene begrænser sig allerhøjest til lidt små sødmenuancer og varierende konsistens. Det kan derfor i den grad anbefales at vælge en god kvalitets-gin (eksempelvis Hendricks som i vores bud på Gin Hass-opskriften). Undgå at sammensætte den frugtige lemon-sodavand og mangosirup med en gin, der eksperimenterer for meget med kraftige smagsnoter. En klassisk, ren og tør gin vil være bedst til formålet.

Når det så er sagt, kan du selvfølgelig sagtens eksperimentere lidt med din Gin Hass i kraft af den garnish, du eventuelt vælger. Du kan pynte din Gin Hass med forskellige typer af frugt(skal) og give den et personligt touch efter din smag.

Gin eller Vodka Hass?

Du har uden tvivl hørt om Gin Hass. Men har du mon også stiftet bekendtskab med søster-drinken Vodka Hass? Hvis ikke bør du i den grad give den et skud. Forskellen mellem de to drinks er sådan set næsten lige så simpel som forskellen mellem de to navne: Du erstatter bare gin med vodka og mangosirup med rabarbersirup – og voila! Så har du en Vodka Hass:

  • 4 cl vodka
  • 3 cl rabarber sirup
  • 1 cl citronsaft
  • Top med lemon sodavand.

Du kan sagtens bibeholde mangosirup, hvis du bare er tosset med mangosmagen. Vodkaen vil typisk have en mildere smag, der ikke er lige så karakteristisk og gennemtrængende som gin. Dette kan derfor være et godt alternativ, hvis ikke du er så glad for den gennemtrægende alkoholsmag, og samtidig gerne vil have den lækre kombination af syrlig lemon og sød frugtsirup.

Så hvis du er klar på at prøve noget nyt, kan du med fordel kaste dig ud i en Vodka Hass til afveksling – altså ikke erstatning.

Et par skarpe serveringstips

Gin Hass er så absolut en af de mest simple og nemme drinksopskrifter. Der går ikke særlig lang tid fra, at du har handlet ind til ingredienser, til at du står med en færdig drink i hånd. Mange ville måske ligefrem sige, at det er umuligt at ødelægge eller lave en Gin Hass forkert. Alligevel er der visse forhold, du skal være opmærksom på, hvis du vil have et perfekt slutresultat. Her får du nogle hurtige tips til, hvordan du serverer en Gin Hass, der bare sidder lige i skabet:

#Tip 1

  • En Gin Hass smager bare bedst, hvis den er iskold og frisk. Dette kan du sikre ved altid at starte med at fylde dit glas helt op med isterninger, inden du hælder ingredienser i. Isterningerne har en gensidigt kølende effekt, og de nedkøler glasset, så væskerne ikke taber deres kolde temperatur, når de kommer i kontakt med glasset. Rør eventuelt rundt i isterningerne og husk efterfølgende at si det overskydende (smelte)vand fra, inden du kommer ingredienserne i glasset. Hvis ikke risikerer du, at lemon- og mango-smagen i din Gin Hass bliver udvandet og karakterløs.

#Tip 2

  • Hvis du pynter med skal fra en citrusfrugt, er det vigtigt ikke bare at opfatte det som et dekorativt element. Ideelt set skal pynten passe til drinken og kunne tilskrive den smagsnoter og aromaer. Derfor bør du altid squeeze citrusskallen over glasset og eventuelt gnide den på glassets kant. Dette vil frigive markante æteriske olier, som blandes med væsken og forstærker den aromatiske oplevelse.

#Tip 3

  • Juster altid syre/sødme-balancen efter dine smagsløg – og ikke mindst dine gæsters smagspræferencer. Det gode ved en Gin Hazz er, at du nemt kan op- og nedjustere mængden af lemon-sodavand og sirup samt gin for den sags skyld. Forhør dig derfor altid med dine gæster, inden du serverer drinken. Det giver de største smil på læben.

#Tip 4

  • Gin Hass er desuden en oplagt drink, hvis du påtænker at lave en stor bowle eller punch til et større selskab. Du kan nemt med lidt simpel hovedregning gange Gin Hass-opskriftens mængdemål op, og så er det bare med at blande løs.

Vi håber, at du med ovenstående gennemgang og gode tips er blevet lidt klogere på, hvad en Gin Hass består i og kan. Nu er det sådan set bare at komme i gang i køkkenet, så du selv kan finde netop dén Gin Hass-opskrift, der passer allerbedst til dig.

Held og lykke – og skål!