Japanske kokkeknive er det bedste værktøj til dit køkken

Med japanske kokkeknive får du det bedste værktøj til dit private køkken. Med et sæt japanske kokkeknive får du køkkenværktøjet som kan det hele. Alt fra et æstetisk flot udseende til et robust stykke værktøj. Ydermere består de japanske kokkenive at det ypperste stål nemlig damaskusstål. Med de japanske kokkeknive er ikke bare et køkkenredskab. Nej, de japanske kokkeknive har en lang og traditionsrig historie bag sig. De japanske kokkeknive får deres unikke skarphed fra en helt bestemt fremgangsmetode. De japanske kokkeknive har deres utrolige skarphed, da knivbladet er blevet foldet hele 67 gange. Gennem denne fremgangsmetode differentierer hver eneste kniv sig fra hinanden og derfor er alle japanske kokkeknive helt unikke.

Når vi taler om skarpheden på de forskellige japanske kokkeknive anvender vi også begrebet damasceringen. De japanske kokkeknive har en damasceringen som kan sammenlignes med et fingeraftryk. Med det unikke og æstetiske udseende vil det være til stor skam at placere de japanske kokkeknive i køkkenskuffen. Oftest kan de blive ridset af de andre køkkenværktøjer, men også fordi at de japanske kokkeknive giver et unikt glimt til det private køkken. Derfor vil der altid blive anbefalet at man køber sig en magnetisk knivholder, som får det fulde udseende ud af de japanske kokkeknive.

 

Men hvor kommer de japanske kokkeknive fra?

De japanske kokkeknive har meget lang og rig historie bag sig, fyldt med traditioner, krig og utroligt håndværk. Vi skal mere end hundrede år tilbage for at finde det første tegn på de japanske kokkeknive. De japanske kokkenive blev nemlig ikke opfundet for at ende ud som et køkkenværktøj. De japanske kokkeknive bliver først og fremmest produceret til at beskytte og kæmpe for de gamle og ædle japanske adelsmænd. Men hvad var de så skabt til? Jo, de blev produceret til at blive de legendariske samuraisværd til de legendariske samuraikrigere. De legendariske samuraikrigere kæmpede for de japanske rige adelsmænd hvor de anvendte de legendariske samuraisværd som våben. Men hvad de legendariske samuraisværd at gøre med japanske kokkeknive? Jo, de japanske kokkeknive og samuraisværd har præcist den samme fremstillingsmetode og er begge produceret i det kraftige damaskusstål. På en anden måde skrevet, er de japanske kokkeknive bare et lille samuraisværd.

Dette er også en af grundene til at de japanske kokkeknive er markant skarpere end de normale og gængse køkkenknive, som kan findes på det europæiske marked. På den kendte Rock-well scorer de japanske kokkeknive markant højere end de normale kokkeknive i europa. De japanske kokkeknive ligger på en skarphed der svarer til omkring 60-62 HRC på skalaen. De mere normale og gennemsnitlige kokkeknive i europa får en scorer på omkring 50-55 HRC.

Udover den utrolige skarphed er de japanske kokkeknive også produceret i damaskusstål som er utrolig hårdt. Dette er med til at styrke holdbarheden for de japanske kokkeknive, samt bibeholde skarpheden. Derfor ses japanske kokkeknive også at have en mindre vedligeholdelse end de normale europæiske kokkeknive.

Derfor er det tydeligt at ved købet af en japansk kokkekniv får du utrolig håndværk som kan holde hele livet.