Disse fordele er der ved at spise krydderier

Flere og flere går op i deres psykiske og fysiske sundhed. Det bliver mere moderne at bruge cbd creme, kosttilskud og cbd oil til at holde sin krop sund og stærk med. Dog kan man faktisk bare benytte sig af krydderier, hvis man gerne vil øge sit immunforsvar og ens indtag af vitaminer og mineraler. Mange krydderier er nemlig ikke kun gode for smagsløgene, men kan også gøre underværker for ens krop. Flere af de smagsgivere, som mange har stående derhjemme på hylden i køkkenet, har sundhedsgavnlige effekter. Læs med her i artiklen for at lære mere om de sundhedsgavnlige effekter ved krydderier.

 

Krydderier kan være vores medicinskab

Før i tiden kunne man ikke bare snuppe en hovedpinepille, hvis hovedet gjorde ondt. I stedet brugte man diverse urter og krydderier til at dulme smerter med, da det var naturens medicin til mennesket. I dag tager mange af os flere piller, end vi har godt af. Derfor kan man med god grund kigge ind i krydderiskabet, og begynde at betragte det som et medicinskab. Krydderier kan nemlig være med til at lindre smerte og holde os sunde. En af de største vidundere på krydderihylden er faktisk muskatnødden, som giver god smag til diverse retter. Nøden har antibakterielle egenskaber, som kan hjælpe med at holde munden og tænderne rene, fjerne den dårlige ånde og forhindre huller i tænderne. Nødden indeholder også eugenol, som er godt for hjertet. Forsøg har også vist, at nødden kan lindre depression, angst, søvnforstyrrelser og øge sexlysten.

 

Den gule karry

Næsten alle har den smagfulde gule karry stående hjemme på krydderihylden. Karry er et blandingskrydderi, som kan bestå af en lang række krydderier. Et af krydderierne i karry er gurkemeje, som indeholder det aktive stof curcumin, som ved flere lejligheder er blevet sat i forbindelse med at bekæmpe dannelsen af kræftceller. Man kan også købe gurkemeje rent. Derudover beskytter curcumin også hjernen mod Alzheimers.

 

Ikke kun til risengrøden

Et andet krydderi, som mange forbinder med sukkerdrysset ovenpå risengrøden, eller oven på bagerens snegl, er kanel. Kanel er faktisk ikke kun en sød og eksotisk smagsgiver, men kan også berolige en oprørt og oppustet mave. Forskningen viser, at kanel kan sænke ens temperatur i maven, efter at man har spist lidt for stærk mad. Ved at tilsætte en smule kanel ind i ens kost, så kan der ske et fald på hele 2 grader i mavesækken, som kan lægge en dæmper på ondt i maven og oppustethed. Man bør dog gå efter den ægte kanel, som hedder ceylonkanel, hvis man vil have mest ud af de sundhedsmæssige fordele.