Vil du have ny cykel? Derfor skal du overveje en gravelcykel

Er du en glad cyklist, som vil til at træne mere intensivt? Så har du to veje at gå: Er du ikke bange for at cykle i ujævnt terræn og skulle navigere i halsbrækkende sving, kan du få en mountainbike. Er du omvendt mere indstillet på at træne din evne til at cykle hurtigt, er det logisk at gå på jagt efter en racercykel. Kan du ikke beslutte dig for, hvordan du vil træne, så har du faktisk en gylden middelvej.

Kan du ikke vælge mellem mountainbikes og racercykler?

Den gyldne middelvej hedder, at du får dig en gravel cykel. Hvad er en gravelcykel så? Formålet med dem er at kombinere det bedste fra mountainbikes og racercykler, så du får en hurtig cykel, der kan klare stejle stigninger og møjsommeligt terræn. Det gør dem ideelle til træning, når du hverken har skovstierne nær dig til at berettige en mountainbike eller de asfalterede landeveje til en racercykel.

Kører fint på alt terræn

Gravelcykler kører fint på alt terræn, en mountainbike eller racercykel er ideel til. Det gør dem også til den gode løsning for dig, som dybest set er lidt ligeglad med at bruge cyklen som et redskab til at komme i form og bare ønsker at bruge den som transportmiddel. Cyklerne har brede hjul og styr, men i øvrigt ligner de racercykler. Cyklerne er det sikre valg, når du er usikker på, hvad du skal vælge.

Overvej en gravelcykel

Gravelcykler kan du selvfølgelig udstyre med barnestol og de mange andre ting, du kan montere på gængse cykler. Så det er ikke fordi, at det at blande to typer cykler i én model fører til, du står med en cykel, der er fremmed for cykeludstyr. Er du til sinds at få en ny cykel, så overvej en gravelcykel.