Bliv klar til at fange hornfisk

Måske er du endnu ny fisker. Måske har du allerede en del erfaring, bare ikke med at fange netop hornfisk. I begge tilfælde kan der måske være lidt at lære ved at læse med her. For hvis du vil have succes med dit fiskeri, så er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal gå til det. Du skal ikke bare have en overordnet forståelse for, hvad det vil sige at fiske. Du skal nemlig også have en lidt mere specifik forståelse for netop denne art, hvis du for alvor vil have succes med det.

Anskaf det rette grej

Noget af det vigtigste, du kan gøre, hvis du vil have noget på krogen, er at anskaffe det rette grej til hornfisk. For det er i høj grad dit udstyr, som er afgørende for, om du får noget eller det rigtige på krogen, når du kaster linen ud.

Der er nogle ting, som er særligt gode at benytte for at fange netop denne art. Det er derfor også det, du skal anskaffe dig først. Det kan således være en god idé at anskaffe dig:

  • Sild

  • Flåd

  • Blink

  • Bytteimitationer

  • Eller lokkemad, så som tanglopper

Som med en hver anden form for fiskeri, så skal du nemlig både sørge for, at du kan lokke byttet til, og at det vil bide på krogen. Og derfor skal du altså finde det, der er egnet til netop det, du fisker efter på en given dag.

Vær opmærksom på sæsonen

Da netop denne art migrerer til og fra de danske farvande, er det vigtigt, at du sørger for at komme ud i perioder, hvor den rent faktisk vil være at finde.

Det er optimalt at tage af sted efter denne art i sommerhalvåret. Faktisk kan den komme så tidligt som april og blive så sent som november. Men højsommer er dog det bedste tidspunkt.