Våbenskabet er nødvendigt som jæger

Jagt er en hobby, som flere og flere får øjnene op fra. At komme lidt på afstand fra hverdagens stress og jag og de mange digitale enheder kan for mange være rigtig dejligt. En ofte misforstået ting ved jagten er, at mange kun tror det handler om at nedlægge et bytte, men det handler i høj grad også om at være i naturen og blot nyde dette. I denne artikel kigger vi på noget af det, som du som ny-jæger skal vide.

Det rette udstyr til jægeren

Som jæger er der noget udstyr du skal have anskaffet før at jagten kan gå ind. Du skal blandt andet have dig noget varmt tøj, især hvis du påtænker at skulle afsted på efterårsjagt, som ofte kan være en lidt mere kølig fornøjelse end bukkejagten. Derudover skal du selvfølgelig også have anskaffet dig haglbøsse eller riffel, måske endda begge dele?

Inden at du anskaffer dig de første våben, så bør du ligeledes have gjort dig overvejelser omkring opbevaringen af disse, som selvfølgelig skal ske med et godkendt våbenskab. Et våbenskab, som ligeledes efter krav fra din forsikring skal fastmonteres i gulv eller væg. De præcise krav for montering bør du kontakte dit forsikringsselskab for at blive klogere på, da dette kan variere efter hvor du er forsikret.

Hvad koster et våbenskab så?

Våbenskabe kan du finde i mange forskellige prisklasser, men de starter ofte på den anden side af 1.000 kroner. Dernæst er det næste parametre i forhold til prisen størrelsen, hvor du allerede nu bør overveje hvor mange våben der skal være plads til. Hellere køb et våbenskab, hvor der er plads til et ekstra våben fremfor noget som passer perfekt til det antal du allerede har.

Våbenskabe kommer nogle gange på tilbud, så en rigtig god idé kan være i en periode op til at du skal have købt dig dette våbenskab at følge lidt med rundt omkring, da der måske hurtigt kan være 500 kroner at spare på dit nye våbenskab, blot ved lige at lave lidt ekstra research.

Våbenskabet er en essentiel del af din udstyrspakke som jæger, så gør din research og overvej det gerne en ekstra gang før at du køber et skab.