Slap af med en hobby

De fleste mennesker har en stresset hverdag på jobbet, med mange udfordringer. Der er deadlines, der skal overholdes, en krævende chef med forventninger til dig, og en arbejdsbyrde, som virker som om, at den bare vokser og vokser. Når arbejdsdagen er slut, og du kommer hjem, starter nye opgaver. Der skal købes ind til aftensmaden, børnene skal hentes, og måske også køres igen til divers fritidsinteresser. Hvis man ikke passer på sig selv, kan man gå hen og få stressrelaterede sygdomme. Derfor er det vigtigt, at du husker pauserne, og glemmer dagens stress og jag for en stund. Det kan du for eksempel gøre ved at få dig en hobby.

Hvilken hobby passer til mig?

Det er selvfølgelig individuelt, hvilken hobby, der passer bedst til dig. Men at komme ud i naturen, har de fleste stor glæde af. Der er mange måder hvorpå, at du kan nyde naturen, det kan blandt andet være ved vandring, jagt, eller ved at dyrke motion i naturen, herunder f.eks. trail løb eller cykling. Beslutter du dig for at vandre, eller at tage på jagt, er det en god ide med det rigtige tøj, for eksempel kræver vandring gode vandrestøvler og en vandrerygsæk, hvortil du til jagtsæsonen, vil blive glad for en god jakke og jagtbukser. Se udvalget her, hvis du skal have indkøbt en god jakke til jagt. En jakke beregnet til jagt er ofte fremstillet i et tykkere materiale, ofte i GORE-TEX eller lignenden, som gør jakken vandafvisende. Yderligere har en jagtjakke ofte lommer, som er specialiseret til jagt, for eksempel til patroner og radio. Jakken har som regel også en tovejs lynlås, og er ekstra slidstærk på udsatte områder, for eksempel albuerne. 

Fællesskab og læring

Hvis du vil gå all in på din nye hobby, at gå på jagt, skal du have et jagttegn. For at få et jagttegn, skal du gennemføre et jagttegnskursus. Du kan tage et kursus, som opfylder alle de krav, som du skal have for at bestå jagtprøven. Jagtprøven består af en teoretisk del og en praktisk del. Når du har bestået jagtprøven, skal du også bestå en skydeprøve, og så er du i gang. Udover at du har lært noget nyt, har du også været en del af et fællesskab. Hvor du måske tidligere har tænkt, at du simpelthen hverken har tid eller overskud, og det føles uoverskueligt. Så vil du efterfølgende ofte opleve, at dit stressniveau er faldet, og at du faktisk nyder dine pauser fra den travle hverdag.