Rejser i hele verden

Rejs til Asien for et kulturchok

Jagter du oplevelser og det at rejse væk fra Danmark og gerne langt væk, så er Asien et rigtig godt bud. Lande som Thailand, Vietnam, Filippinerne, Indonesien og Malaysia bliver mere populære at besøge og med god grund. For det første er her utrolig billigt at rejse rundt, både overnatning, udflugter og mad koster meget mindre i Danmark. Så når flybilletterne er betalt er det bare om at slå sig løs. Her kan man lave rigtig mange forskellige ting, alt fra at opleve naturen og de vilde dyr til at høre om de forskellige krige på museer og kigge ind i deres religioner og templer. Asien har meget at byde på og meget forskelligt. Det kommer vi nærmere ind på, da det få steder minder om Danmark og man dermed kan få sig et chok når man besøger de lokale eller skal prøve lokale retter.

Chokket ved at besøge østen

Det er ingen hemmelighed at der lever rigtig mange mennesker i Asien og at de også lever tæt i storbyerne. Et land som Kina har ligeså mange storebyer som Europa, dog er de bare meget større og med millioner af indbyggere. Hermed kan man komme ud på rigtig mange forskellige markeder hvor der sælges alt fra levende dyr som insekter og kæledyr, men også smagsdelikatesser som rådne æg og hvad du ellers kan forestille dig, du ikke har lyst til at spise. Man får nogle gange et hygiejnisk chok hvis man spiser ved siden af en kineser, da de gerne tager fra buffeter med fingrene og spiser med fingrene. Rigtig ulækkert og noget man bare må acceptere og værdsætte ikke sker herhjemme.

Store kulturforskelle i landene

Der er meget forskel på de Asiasiske lande. Lande som Kina, Japan og Sydkorea er lande hvor økonomien går godt, de uddanner kloge hoveder, men de er direkte socialakavede. Ofte forstår de ikke at vente i køer, at gå udenom folk og generelt have respekt for folk omkring sig. Et godt eks. Er, at hvis en fra disse lande vil fra A til B i en større mængde, så går personen den direkte vej og ikke tænker over at der er andre mennesker. Besøger du derimod Filippinerne eller Indonesien minder de lokale faktisk meget om europæer og har de samme holdninger som os. De er sjove, glade har god humor og elsker ironi. De er til at snakke med og faktisk også få en rigtig god fest med.

Sådan fandt jeg rejsen

Jeg har rejst meget og har derfor lært meget om de forskellige kulturer. Jeg bruger travelday.dk til at finde min rejse, da de udvælger destinationer ud fra ens ønsker. På den måde har jeg bl.a. sagt hvad jeg kan lide af kultur ud fra mine oplevelser og fået vist destinationer jeg har været glad for. Derfor bruger jeg nu travelday.dk til at finde mine rejsedestinationer da det er super nemt og jeg altid bliver inspireret til noget nyt. Nu glæder jeg mig til min næste rejse som bliver til Fransk polynesien.