Lav de bedste cocktails

Den moderne mand skal i dag imponere på områder som børnepasning, madlavning og tøjvask. Men hvis man virkelig skal imponere og give sine omgivelser et indtryk af overskud, elegance og mandighed, bør man kaste sig ud i at lave eksklusive og velsmagende cocktails. Og det er ikke nok at kunne mixe Gordons gin med Schweppes tonic. Hvis man virkelig skal imponere, bør man øve sig og have styr på alle detaljer vedrørende ingredienser, smagsnuancer, servering og stil.

Lav lækre cocktails til dine gæster

Noget af det vigtigste, du skal sørge for, når du laver cocktails til dine gæster, er at fornemme selskabet og stemningen. Det kan være gæsterne har brug for en lille pre-drink før maden, hvilket lægger op til en let mixet cocktail, der ikke er for stærk. Det kan også være, at I sidder i stuen efter middagen og trænger til en kraftigere cocktail, der er mere ren og skarp i smagen. Derudover tjekker en rigtig gentleman altid op på sine gæsters smagspræferencer, før han serverer cocktails.

Årstiden og vejret har også meget at sige, når det gælder til forskellige cocktails. I sommervarmen er en kold, frisk og frugtig drik ofte at foretrække, hvor man om vinteren bedre kan klare de lidt tungere og stærkere cocktails.

Øvelse gør mester

Det er fejlagtigt at tro, at alle og enhver kan lave velsmagende cocktails uden at øve sig. Øvelse gør altid mester – og det gælder naturligvis også indenfor denne disciplin.

Der er flere ting, der kan volde problemer i starten og dermed ikke give den ønskede smag i sidste ende. Det er derfor vigtigt at man prøver sig frem for at finde den helt rette balance mellem de forskellige ingredienser og smagsnuancer. Måske skal der mere mindre alkohol for at gøre den mere let, måske skal den shakes mindre, så den ikke bliver for tyk, og måske skal isen knuses i, for at give den helt rette konsistens. Prøv dig frem – det tager sin tid at finde frem til sin indre cocktail-konge.

Hav udstyret i orden

Når du kaster dig ud i cocktail-projektet, skal du gøre dig overvejelser om, hvor meget energi og hvor mange penge, du vil investere i det. Det rigtige udstyr kræver penge, og hvis du ikke har råd til at betale det hele her og nu, kan du nemt låne 1000 kr. til at komme godt i gang, og det lille beløb vil samtidig ikke være for svært at betale tilbage på længere sigt.

Der er forskelligt udstyr, som kan være nyttigt, når du skal mixe cocktails på den helt rigtige måde. Først og fremmest bør du anskaffe dig en god shaker, da denne skal bruges til næsten alle mixede cocktails. Herudover bør en is-knuser også være på din to-buy liste, så du kan lave den perfekte mohjito eller en anden sommerlig drink. Derudover er en doseringsske også vigtig for at kunne dosere den rette mængde alkohol.

Det giver også sig selv, at de lækre cocktail med fordel bør serveres i de rette serveringsglas, med den rette garniture og også gerne på en flot bakke. Det er de små detaljer, der gør forskellen.