Kom godt i gang med at fiske

I de sidste par år er der sket en kraftig stigning i antallet af solgte fisketegn, og en opgørelse lavet af Fiskeristyrelsen viser at cirka 170.000 danskere indløste årslystfiskertegn i 2020, hvilket er en stigning på næsten 25% i forhold til året før. Danskernes stigende interesse i lystfiskeri skal helt sikkert ses i det perspektiv, at store dele af samfundet lukkede ned på grund af corona-pandemien. Kulturlivet blev ligesom så meget andet lukket ned, og lige pludselig var der ikke mange ting at tage sig til, når danskerne havde fri. Naturen forblev derimod åben, og danskernes interesse for at bevæge sig ud i naturen er steget markant i de seneste par år. Der er som nævnt kommer mange nye lystfiskere til, men det kan imidlertid være svært at finde ud af, hvilket udstyr man skal erhverve sig, hvis man er nybegynder, og ikke er vant til at fiske. I bund og grund behøver du bare en fiskestang, fiskeline, fiskehjul, og en krog, for at komme igang. Når du leder efter fiskeudstyr på nettet vil du sandsynligvis blive mødt af et enormt udvalg, og en masse tekniske fagtermer, og derfor vil vi hjælpe dig med at finde de med nødvendige ting, så du kan komme godt i gang med at fiske.

Fiskestangen

En fiskestang er helt essentiel, hvis du ønsker at fange fisk. Hvis du skal have en fiskestang, der kan dække de fleste behov, så bør du købe en fiskestang, der er mellem syv og ni fod. Længden passer godt til dig, der er nybegynder, og samtidig ønsker at fange spisefisk. Hvis fiskestangen bliver længere kan den være svært at kontrollere for en nybegynder, og hvis den bliver kortere, vil den have mærkbare begrænsninger i forhold til de typer af fisk du kan fange. Derudover skal du holde øje med fiskestangen kastevægt. Kastevægten angiver kort fortalt den vægtklasse din agn bør have, hvis du skal kaste optimalt med fiskestangen, og den er ofte angivet nederst på fiskestangen omkring håndtaget. Til nybegyndere anbefales det en kastevægt på mellem 10-30 gram.

Fiskehjul og fiskeline

Et fiskehjul er et af de vigtigste redskaber for en fisker. Der findes mange forskellige typer af fiskehjul, men det mest udbredte er fastspolehjulet. Årsagen til at det er så udbredt er blandt andet dets brugervenlige design, der gør det ideelt for nybegyndere. Dernæst skal der fiskeline til. Her kan du passende købe dig en nylon fiskeline med tykkelsen 0.25 eller en flettet line på 0.12 med en brudstyrke, der passer til de fisk du ønsker at fange.