Hvad vil det sige at grille, og hvorfor elsker vi det så meget?

Hvad er egentlig definitionen på at grille? Hvordan adskiller det at grille sig fra barbeque eller at ryge noget, eller en hvilken som helst anden udendørs madlavningsprocedure? I denne korte artikel vil det at grille blive defineret, samt der vil blive givet et bud på, hvorfor vi elsker det så meget. Hvis du selv elsker at grille, kan du finde udendørs gasblus af højeste kvalitet og med markedets bedste effekt hos hotwok.dk.

Definitionen på at grille

At grille er noget, vi alle har set i vores opvækst. Måske har mor eller far stået bøjet over grillen fyldt med lækre madvarer, der har fået vores tænder til at løbe i vand. Man husker duften fra bøfferne, der skal blive til saftige burgere, eller de sprækkede pølser, der skal være hovedkomponenten i hotdogs. Men hvad er egentlig det at grille helt præcist? Hvordan definerer vi det?

Den videnskabelige definition på det at grille er, at man tilfører hurtig, tør varme til overfladen af maden, der bruger en signifikant mængde direkte varme. Varmen er tilført fra oven, nedefra eller fra siden.

En grill bruger direkte termisk varmestråling modsat for eksempel en pande, som står på et komfur. Når man griller kommer man ofte op på temperaturer, der overstiger 260 grader celsius, hvilket betyder, at man får maden hurtigt klar, men også, at man skal være påpasselig med ikke at brænde maden på.

Hvornår begyndte man at grille?

Det tidligste eksempel, man har på at grille, menes at have fundet sted i oldtidens Grækenland omkring år 1600 f.Kr. Gennem arkæologiske udgravninger har man fundet rektangulære keramiske bakker, som menes at være blevet brugt til at grille med. Det viser sig, at disse bakker var transportable keramiske griller, som kunne holde kul. De var meget tunge, men da man havde slaver dengang, var det ikke noget problem at flytte rundt på dem. Kunne du forestille dig det? En mand fra oldtiden med en grill? Det lyder tosset, men det er faktisk sandt.

Vi elsker at grille, fordi det er simpelt og lækkert

At grille er nemt, og du behøver ikke noget fancy for at komme godt i gang. Hvis du skal grille, behøver du faktisk kun tre ting: kød, en grill og noget ild. Der er selvfølgelig meget mere, man kan lære om det at grille, og hvis man vil være rigtig dygtig foran grillen, skal man nok også have lidt flere ting, men overordnet set er det meget simpelt at grille.

Når man griller maden, bliver dens smag bliver også gevaldigt boostet. Der er ikke noget, der kan tilføje en ekstra smagsdimension til kød, end ild og røg. Det er nok de to største grunde til, at vi elsker at grille og har gjort det siden de gamle grækeres tid.