Gode grunde til at besøge Hjørring

Mange vælger at tage på ferie i storbyer som Paris eller New York, og det kan bestemt også noget. Ofte glemmer mange dog, at mindre byer også har meget at byde på. Hjørring er et godt eksempel på sådan en by. Du har måske aldrig hørt om byen, men den er fuld af liv, kultur og historie. Derfor er det helt klart værd at overveje, om din næste ferie skal gå til denne Nordjydske provins. 

Hjørring i dag og historisk

Hjørring er en hovedby ved den Nordjyske vestkyst i det område, der kaldes vendsyssel. Der bor i dag omkring 25.000 indbyggere i byen. Det sted, hvor Hjøring ligger i dag, har været beboet siden oldtiden. På grund af sin placering har stedet altid været et naturligt mødested for områdets beboere. Navnet Hjørring optræder første gang på et arkæologisk fund fra 1100-tallet. I dag findes der stadig omkring 100 fredede oldtidsminder, som er fundet i Hjøring og omkring. Blandt andet kan man besøge områdets gravhøje. Hvis du gerne vil vide mere om Hjørrings historie, kan det klart anbefales at besøge Vendsyssel Historiske Museum.

Seværdigheder

I og omkring Hjørring er der mange seværdigheder. Først og fremmest er det bestemt værd at gå en tur gennem selve Hjørring by, hvor både kultur og historie er allestedsnærværende. Der er også gode muligheder for at få sige en kop kaffe på en af byens hyggelige Caféer. Efter din kaffe kan det anbefales at besøge nogle af byens kirker. Sankt Olai Kirke er byens ældste kirke og er helt tilbage fra år 1038. Hvis du er mere til fart og vildskab, kan det være at Action Zone er sagen. Her kan du blandt andet køre gokart eller skyde zombier i en af verdens førende Virtual Reality systemer. En anden af Hjørrings kvaliteter er dens smukke natur. Her kan du gå på vandretur og bare nyde freden. Derudover er der også anlagt mountainbikeruter tæt på Hjørring by, hvilket også er en fantastisk måde at bruge tid i naturen på.

Hvis du bliver bidt af stemningen

Efter du har besøgt Hjørring er der gode chancer for, at du får lyst til at bruge mere tid i byen. Det kan endda være at du får lyst til at flytte dertil, eller måske at bygge et sommerhus i området. Hvis du på dine ture i Hjørrings natur forelsker dig i en sommerhusgrund, har du mulighed for at få professionel hjælp til at planlægge dit drømmehus hos en arkitekt i Hjørring. De kan være behjælpelige med projektet gennem hele processen, fra idé til færdigt hus. De kender lokalområdet og ved derfor, hvad der skal tages hensyn til. Når huset så er færdigt, kan du nyde Hjørrings kvaliteter, lige når det passer dig.