Giv din kære et smukt farvel

Det eneste uomtvistelige faktum ved dette liv, er at vi en dag dør og skal videre herfra. Derfor kan vi også sige med sikkerhed, at alle mennesker deltager i minimum én begravelse, i deres levetid. Mange af os oplever at skulle deltage i den del flere en det, og det er en lige sørgelig begivenhed hver gang. En stor del af os, kommer også til at opleve at skulle være den der er ansvarlig for at skulle planlægge en begravelse.
Står du overfor at skulle en planlægge en begravelse, men ikke aner hvordan du skal gribe det an, kommer der her, en kort guide i forhold til hvordan du sikrer dig, at den afdøde bliver sendt videre på en god måde.

Find en bedemand

Inden du overhovedet går i gang med at planlægge selve begravelsen eller bisættelsen, skal du finde og hyre en bedemand, der kan stå for alle de praktiske ting, som transport af afdøde, og lægge blomster på kisten og blomsterkranse på gulvet. Den hurtigste måde at finde en bedemand på, er ved at søge efter en på internettet. Bor du i Kolding, så kan du søge på bedemand Kolding og herefter se en fuld liste over alle bedemændene i Kolding og omegn. Når du skal vælge en bedemand, bør du ikke bare tage den først og den bedste, men i stedet undersøge andres erfaringer med vedkommende, inden du vælger.

Sørg for blomsterne

Det er ikke fordi at det i selv betyder noget, men smukke blomster er en vigtig del af en begravelse. Blomsterne bruges både til at udsmykke kirken, kisten, og efterfølgende gravpladsen. Der findes flere måder at finde de smukkeste blomster på. Det letteste er at tage til blomsterhandleren og købe dem, men alt efter den afdødes smag og personlighed, kan det også være en mulighed at plukke en masse blomster som man laver fine buketter ud af.

Sørg for fællesskab

Noget vi alle har brug for, når vi er i en sørgeperiode, er at have nogen at dele sorgen med. Derfor er det også en tradition at samles efter begravelsen, til en kop kaffe og et stykke kage, eller en øl og et måltid. Det er forskelligt fra familie til familie. Nogle vælger at have en stille stund, uden for meget snak og larm, mens andre vælger at holde en fest, for at hylde den afdødes liv, og dele alle de gode historier og minder, man har haft med den afdøde.