Forbind hobby og job

En hobby er noget, du synes er sjovt. Du elsker at dyrke den, og kunne gøre det hele dagen, hvis det kunne lade sig gøre – så hvorfor ikke gøre det? Du kan måske ikke altid leve af din hobby, men der findes nok et job, der har nogle af de elementer, du elsker fra din hobby. Det er altid en god ide for det mentale helbred at have et arbejde, du synes er sjovt, og dette er en god måde at sikre det på.

Kørsel

Kan du ikke få nok af at sidde i din bil? Er det der, du får mest ro til at tænke ordentligt? Så kunne det da være, at du skulle overveje en karriere, der havde noget med kørsel at gøre.

Der er mange forskellige veje at gå herunder, og det kommer til dels an på, hvilket aktivitetsniveau du ønsker. F.eks. kan du vælge at blive taxachauffør. Det bør være relativt stille og roligt. Du kan også kigge nærmere på en uddannelse til lastbilchauffør eller overveje at blive flyttemand.

Sport

Hvis du vil leve af den sport, du dyrker som hobby, kræver det nok, at du i en relativ tidlig alder satser meget konsekvent på dette. Det kræver hårdt arbejde, og det falder ikke bare ned fra træerne med chancer for at blive professionel atlet. Men har det været din drøm siden barnsben, og har du kæmpet og arbejdet, skal du da gå efter det!

Madlavning

Hvis du er vild med at stå i køkkenet og kokkerere til din familie, kan det være, at du bør overveje at gøre det til din karrierevej oveni. Der er mange muligheder for at blive kok, og du kan komme til at arbejde mange forskellige steder i verden med mad fra forskellige steder. Det er en meget stor verden, der åbner sig op her.