Disse ting er gode at vide, hvis du skal ud og lede efter rav

Der findes et utal at ting, du kan give dig til i din fritid – og i Danmark er ravjagt en af de alternativer, de bliver brugt flittigt. Der er ikke mange andre lande, der er så glade for at lede efter rav, som vi er i Danmark. Dog er der mange forskellige grunde til at lede efter rav, hvor nogle gør det for at tjene penge, mens andre blot gør det for hyggens skyld. Uanset hvad din grund er, kan du her læse nogle gode tips til ravjagten.

Kom på det rigtige tidspunkt

Har du aldrig været på ravjagt før, kan det være nemt at gå ud fra, at chancen for at finde rav er den samme, uanset hvornår du kommer. Det er bare ikke helt tilfældet. For det første har det noget med årstiderne at gøre, og der er størst chance for at få succes på ravjagten i de sene efterårsmåneder. Men vejrforholdene har også meget at skulle have sagt, og det klart bedste tidspunkt at lede efter rav på er efter en storm, hvor havbunden er blevet rusket rundt, og ravet har kunne rive sig fri.

De rigtige områder

Du kan selvfølgelig tage ravjagt, hvor end det skulle være – men der er dog nogle områder, hvor der er større chance for at finde noget end andre. Det er især ved den jyske vestkyst og ved Vendsyssels østkyst, at du har større chance for at finde rav.

Hav udstyret med

Ligesom til så mange andre aktiviteter er der noget udstyr, der gør ravjagten lidt nemmere for dig. Det er f.eks. en ravlygte, der lyser med et lys på en bestemt bølgelængde, der er særligt lavet til at få ravet til at lyse op, så du bedre kan få øje på det – se mere her!