Dette kan du bruge dit studiekort til

studiekort skole

Hvis du er studerende, så er der nogle særlige ting, som du skal være opmærksom på. Du skal huske at holde pauser, du bør spise sundt og bevæge dig, du skal læse dine tekster – og så skal du naturligvis vide, hvad du kan bruge dit studiekort! Hvis du er lidt grøn på området – det kan være, at du lige er blevet studerende – så er det heldigt, at du er havnet på denne artikel. Her kan du nemlig blive lidt klogere på, hvad du kan bruge dit studiekort til.

Når du skal på café

Der er flere caféer og restauranter – især i storbyerne – hvor der er mulighed for, at man kan få studierabat. Du kan altid prøve at besøge de forskellige steder på nettet, eller du kan spørge, når du er derhenne. Der er ingen skam i at spørge efter det. Firmaer ved godt, at man som studerende har færre penge, og det er også derfor, at de gerne vil give dig rabat, så du stadig kan være kunde hos dem. Det er faktisk meget win-win, for det er godt for begge parter.

Når du skal rejse kan dit studiekort være smart

Du skal også huske, at det er billigere for dig at tage offentlig transport, når du er studerende. Hvis du f.eks. skal ind og købe en billet på DSB-appen, så skal du købe den billet, der er under kategorien ”ung”. Det kan godt ligne, at man ikke må være over 25, men det er altså ikke tilfældet. Du må gerne køre på en ung-billet, når du er studerende, og selvom du er over 25 år. Du skal bare huske at have dit studiekort med, ellers kan du risikere at få en afgift på 750 kroner. Hvis du bagefter indsender et billede af dit studiekort, så er der dog en chance for, at afgiften bliver nedsat. Men hvis du bare husker dit studiekort, så slipper du helt for det.

Du kan bruge dit studiekort på nettet!

Der er også flere steder på nettet, hvor du kan bruge dit studiekort til at få rabat. Det kan f.eks. være, at du godt kunne tænke dig at få rabat på noget tøj fra ASOS eller NA-KD. Det er noget, som der er mange studerende, der godt kunne gøre brug af. Det kan jo være, at du er en af dem. Du kan også finde mange andre ting derinde – det er bare med at gå på opdagelse!