Der var engang en skater som blev voksen

Er du også en af dem, der hang ud på rampen med skaterhjelm og håndledsbeskyttere som dreng? Eller var du en af de frygtløse, der stod på skateboard uden sikkerhedsudstyr? Når du er ung, tror du, at du er usårlig, men efterhånden som årene hober sig op, går virkelighedens barske realiteter op for dig.

Du har med garanti lavet meget i din ungdom, som du i dag ser tilbage på og tænker: “Shit, det kunne være gået galt!”. Det er nemlig først, når man bliver “rigtigt” voksen og frontallapperne er fuldt udviklet, at man er i stand til at gennemskue alle de mulige konsekvenser ved ens handlinger.

Du lærer hele livet – heldigvis

Du behøver ikke være hjernekirurg for at vide, at man bliver klogere med alderen – og gudskelov for det. Du bliver klogere af dine fejl, og det giver dig muligheden for, at gøre det bedre næste gang. Og dernæst forgæves forsøge at dele ud af dine erfaringer til yngre generationer (opgiv det, de skal selv begå fejlen, før de tror på det).

Har du en teenager i din husstand, har cykelhjelme nok været et debatteret emne. Far siger, at hjelmen skal på hovedet – teenageren siger “Ja-ja” og tager den af, lige så snart de er drejet af villavejen. Det er heller ikke nemt at nå dem med almindelig logik, som at hjelmen ikke beskytter, når den sidder på cykelstyret.

I det mindste kan du efter nytår argumentere med, at kørsel på el-løbehjul uden hjelm kan medføre bødestraf. Tag et kig på https://ecykelhjelm.dk/, hvor du finder et stort udvalg af cykelhjelme til både børn og voksne. Der er sandsynligvis også en, som selv teenageren vil acceptere – for eksempel en af de fede mountainbike cykelhjelme. Så er hele familien klar til at cykle ud i det blå.