Den ultimative herrefrokost

Er det blevet din tur til afholde årets julefrokost med vennerne? Måske ideerne ikke vælter frem, og du har brug for lidt inspiration til, hvordan du kan holde årets julefrokost, som vil blive husket længe efter. Læs med i artiklen herunder og få inspiration til, hvordan du skaber rammerne for den perfekte herre-julefrokost. 

Hvad skal i spise? 

Du kommer ikke ude om maden, når du afholder årets julefrokost. Menuen til julefrokosten er meget traditionsbundet, og det er næsten forudbestemt, hvad i skal have at spise. Men du er måske ikke den store mesterkok, og ved med sikkerhed, at du ikke kan lave flæskestegen til perfektion. Hvorfor så ikke bare bestille julefrokosten ud af huset? På denne måde er du også garanteret ikke at skulle stå i køkkenet hele dage, imens dine venner griner inde ved bordet. 

Hvad skal i have at drikke? 

Det er de færreste julefrokoster, hvor alkolen ikke har en fast plads ved bordet. Og det gør sig selvfølgelig også gældende ved jeres julefrokost. Sørg for, at der er et stort udvalg af alkohol til maden, det gælder både lys og mørk øl, vin og lidt sodavand. Du kan også bede gæsterne om, at medbringe en flaske alkohol. På denne måde, vil der ofte være flere forskellige slags snaps, som hører sig julefrokosten til, men også whiskey og cognac.   

Underholdning 

Hvad er en god aften uden grin og underholdning? For at undgå, at i midt på aften er løbet tør for gamle anekdoter fra fodboldklubben eller gymnasiet, så kan du have planlagt noget underholdning.  Det vil være oplagt med den klassiske selskabsleg, pakkespil, som de fleste kender reglerne til. Du kan bede gæsterne, om at have to pakker med hver, til et bestemt beløb og måske indenfor en bestemt kategori. Dette kunne være for eksempel kategorien, håndværk. Gæsterne vil have mulighed for at komme med pakker indeholdende, sjove sikkerhedsbriller, en oppustelig hammer og tommestok med kælenavne på. I forlængelse af temaet, håndværk, kan du have anskaffet dig et stort stykke træ hos det lokale byggemarked. På denne måde vil i efter pakkelegen, kunne spille slå-søm-i og lade underholdningen fortsætte hele aften.  

Brug ideen til nytår 

Det er ikke kun til julefrokosten, en god menu, drikkelse og underholdningen sætter rammen for en god fest. Hvis du har lyst til at holde nytårsaften for dine venner, så bestil en nytårsmenu, for dine venner til at medbringe til en drink hver og planlæg underholdningen for forhånd. På denne måde er i garanteret en god aften.