Tre gode grunde til at det er vigtigt at snakke om mænds sundhed

Dette indhold er sponsoreret

I den længste tid har det været svært at snakke om mænds sundhed. Det at være en mand indebar at man holdte følelser nede og man ikke gik til lægen medmindre det var livsnødvendigt. Dette har medført, at mænd længe ikke har kunnet snakke om sundhed uden at blive opfattet som umandig. Hele ideen om at mænd ikke kan snakke om sundhed og leve en sund livsstil hører hjemme i oldtiden, og derfor er det vigtigt at man har muligheden for blandt andet at tage uddannelser, som sætter fokus på sundhed. Lasota tilbyder uddannelser for både mænd og kvinder, der kan være med til at sætte fokus på sundhed generelt. 

Læs mere nedenfor om hvorfor det er vigtigt for mænd at snakke om sundhed.  

Mænd har også brug for at tale ud om tingene 

Indtil nu har artiklen handlet meget om den fysiske sundhed. Hvordan man har det med at lade kroppen være sig selv, og tanken om at man bare skal klø igennem det. Men ligeså vigtigt at der med mental sundhed. De fleste mænd – hvert fald i ældre tider – har haft en opfattelse at følelser ikke var for dem. Det gjorde, at man som man gik rundt med en masse følelser, som har brændt dem om indvendig. Det er ikke sundt, og det gør også at ens sundhedsniveau falder drastisk. Hvis man ikke får behandlet følelser og det mentale, kan det gøre at kroppen bliver nødt til at reagere og derved kan man blive syg på andre måder. 

Det kan hele ikke bare løbes væk 

En opfattelse som mange mænd har haft, og hyppigt bliver sagt at rigtig mange er at: “Det skal bare løbes væk”. Med andre ord, så betyder det at man bare skal klø på og komme igennem smerten. Det er problematisk på mange punkter, for selvom der er ting, som bare lige skal ‘løbes væk’, så er der også mange ting, som kræver behandling.

Levealderen for kvinder i Danmark er fem år højere end mænds

En helt anden grund til at mænd burde tale mere om sundhed er fordi at der er en kæmpe ulighed, når det kommer til mænd og kvinders gennemsnitlige levealder. Kvinder har det med at leve fem år længere end mænd, og det er altså et stort skel. Derfor er det også vigtigt, at man som mand får talt om sundhed og gør noget ved.