Træt af larmen?

De danske arbejdspladser kan være helt fantastiske. VI har dejlige og dygtige kollegaer, og vi arbejder for virksomheder, der ved at det sociale og faglige skal hænge sammen, hvorfor vi forkæles med arrangementer såvel som efteruddannelse samt meget mere.

Men der er dog en ulempe ved at arbejde i de danske virksomheder. Og det er, at vi ofte skal arbejde fra de såkaldte storrumskontorer, hvor det kan være en hektisk og stressende hverdag.

Derfor kan de store kontorer stresse

Når man går på arbejde, er man også nødt til at præstere. Og for det meste er der en god balance imellem arbejdsopgaverne og tiden til dem. Men periodevis kan vi have rigtig travlt, og så er det vigtigt med plads til at koncentrere os. Husk bare på: hver gang du bliver forstyrret, tager det dig op til 25 min. at finde det koncentrationsniveau, du havde forud for afbrydelsen.

Set i lyset af, at vi sidder i kontormiljøer, hvor der ringer telefoner, bliver snakket højlydt, er lyd fra åbne vinduer og også eksisterer visuelle forstyrrelser fra når kollegaer pludselig rejser sig, spilder kaffe eller blot går forbi – ja så kan det være svært at holde hovedet koldt og klare den stamme deadline!

Det fører ikke overraskende til stress, da det er opslidende at være bagud, lige så vel som det kan få os til at tvivle på egne evner. Den situation er hverken god for den ansatte eller arbejdspladsen. Faktisk taber virksomheden ligefrem penge på det, da den ikke får det produktive output, der ellers kunne forventes. Alle parter står dermed tilbage som taberne.

Løsningen?

Løsningen lyder lige til: ”De ansatte skal bare finde et sted, hvor de kan koncentrere sig”. Sandheden er desværre bare, at det ikke er lige til i så mange virksomheder. Derfor er man som arbejdsplads nødt til at facilitere sådan en plads, f.eks. ved at investere i en telefonboks til kontor.

De fleste husker måske denne boks fra Løvens Hule, hvor den blev præsenteret. Boksen tillader den ansatte at få ro og samle sig om sin opgave, hvormed virksomheden får det resultat, den forventer – mens den ansatte slipper for stress og kan føle sig tilpas i sin rolle på arbejdet. Pludselig er alle vindere.