Tips til at få en sundere livsstil

Hvis du gerne vil have en sundere livsstil, så kan det være en god idé at starte med små forandringer i din hverdag, som kan være med til at gøre din livsstil sundere og blive en vane for dig. Her får du nogle tips til mad- og motionsvaner, du kan integrere i dit liv.

Spis sundt og varieret

Der er mange steder, du kan få inspiration til lækre måltider, som samtidig er varierede, rige på smag og sunde. Du kan fx bladre gennem madlavningsbøger, læse opskrifter på nettet, se på kostpyramiden og/eller få lavet en kostplan. Tag udgangspunkt i det, du godt kan lide, skru op for indtaget af gode råvarer, og skær måske ned på de mindre sunde madvarer.

Du kan supplere dine måltider med små, sunde snacks fx gulerodsstave og frisk frugt, vand, kosttilskud fx kosttilskud hjerne og meget andet.

Bevæg kroppen

Sørg for at få bevæget dig. Motion kan være en vigtig faktor i en sundere livsstil, og der er mange måder at motionere på. Det kan fx være, du er helt vild med fodbold, og så kan dyrke den sportsgren. Eller du kan tage mountainbiken med dig på en af de mange friske ruter rundt i landet. Nede i fitnesscenteret er der mange træningsmaskiner, så du kan få brugt din krop aktivt og måske øge din muskelmasse forskellige områder på kroppen.

Det er ikke altid, energien er der til at komme ned i fitnesscenteret, men der er mange andre måder at røre sig på, der ikke kræver større planlægning. Du kan eksempelvis tage et par gode løbesko på og gå eller løbe en tur, cykle til og fra arbejde, hvis du har mulighed for det, tage trappen frem for elevatoren og mange andre små ting, som kan få pulsen op og din krop rørt.