Sådan undgår du stress og depression

Vidste du, at stress faktisk bliver kaldt for en folkesygdom, og at man taler om stress-epidemi? Faktisk oplever hele 10-12% af danskerne alvorlige symptomer på stress hver dag, og undersøgelser viser også, at ca. 370.000 danske lønmodtagere føler sig stressede. Dette kan der selvfølgelig være svært at finde en helt konkret årsag til, men en ting er sikkert, og det er, at det er et stort problem. Et problem der skal løses, hvis man gerne vil leve et godt og sundt liv.

Vi har store krav til os selv

Begrebet stress er noget, der oftere og oftere bliver brugt som en del af vores hverdagssprog. Og grunden til dette er, at flere og flere får konstateret stress, hvilket betyder, at det også er et voksende problem i samfundet. Som nævnt kan det være svært at finde en konkret årsag til, hvorfor vi får stress, men én ting kan fastlægges, og det er, at vi sætter større og større krav til os selv. Vi har en tendens til at blive for fokuseret på vores egne behov, hvilket medfører to ting. Den ene er, at vi mister nogle af de egenskaber, der ligger i at hjælpe hinanden, og den anden er, at vi så gerne vil lykkedes, at vi i stedet kommer til at belaste os selv.

Få stabilitet i hverdagen

Oplever du stress men ikke gør noget ved det, er noget af det værste, du kan gøre for dig selv. For stress er ikke at spøge med, og får man ikke gjort noget ved det, kan det sagtens udvikle sig til en depression. Men ved at tage et mindfulness kursus lærer du i stedet at forholde dig til dit sind på en helt ny måde. Du lærer at undgå at blive kapret af dine tanker og følelser, så du i stedet får stabilitet i hverdagen og et liv i balance.