Sådan lærer du at prioritere dig selv

Hvis du lever en travl hverdag, hvor du skal tænke på arbejde, huslige pligter, deadlines og samtidig have tid til dine venner og familie, kan det godt være svært at finde tid til sig selv. Det er dog vigtigt, at du prioriterer netop det i din hverdag. Når du sætter tid af til dig selv, sætter du tid af til, at du kan trække dig tilbage, slappe af og fordybe dig. Det er den slags, der gør det langt nemmere at komme igennem hverdagen.

 

Brug tid på ting du elsker og kom helt ned i gear

 

Det er ikke sundt for nogle at køre i højeste gear hele tiden uden overhovedet at tænke på sig selv. Men der er ikke tid til at tænke på sig selv, hvis du hele tiden skal nå alt muligt. Der er dog ingen mennesker, der har så travlt, at de ikke kan finde tid til bare at være sig selv. Det handler blot om at prioritere rigtigt.

 

Du kan ikke undgå, at der vil opstå små og store udfordringer i din hverdag. Den slags udfordringer bliver langt lettere at håndtere, hvis du husker at prioritere tid til dig selv. Når du bruger tid på dig selv, kan du nemlig få lov til at slappe af og lave noget, du elsker. Den slags er med til at lade dig op, så du igen kan fortsætte med din hverdag. Men hvad skal du så lave, når du sætter tid af til dig selv? Du skal lave lige præcis det, der får dig til at være glad og afslappet. Det vil sige, at det er fuldkommen individuelt. Det kan være, at du får en rigtig god følelse i kroppen, når du dyrker motion. Det kan også være, at du slapper allerbedst af, når du sidder og læser en bog. Det vigtigste er faktisk, at du forsøger at dreje tankerne over på alt andet end arbejde og huslige pligter. Hvis du sidder og tænker på arbejde, imens du læser, slapper du ikke fuldstændig af, og du bliver ikke ladt op med ny energi.

 

Få hjælp til dine udfordringer

 

De fleste mennesker går og kæmper med et eller andet i deres liv. Det kan være noget, der fylder hver dag eller blot en gang imellem. I hvert fald er det svært at have travlt med hverdagsting og samtidig skulle kæmpe med nogle personlige ting. Derfor er det altid en god idé at forsøge at gøre noget ved de ting, som du går og kæmper med, hvis det er muligt. Hvis du har meget at se til, kan det dog være rigtig svært at finde overskuddet. Første skridt er altid at bede om hjælp. Du må aldrig være bange for at bede om hjælp, for der står altid mennesker klar til at hjælpe dig, om det så er dine venner, familie, bekendte eller professionelle.

 

Det er helt individuelt, hvad folk går og kæmper med i deres hverdag, men hos behandlingscenter Søbypark, tilbyder de hjælp til alkoholmisbrug.