Pas på frostskader!

Vinteren er for alvor ved at vise sig, og det kan betyde frostskader på og omkring boligen. Desværre er det ikke alle skaderne, som forsikringen dækker. Derfor kan du passende forebygge, så der ikke opstår dyre skader i den i forvejen dyre jul eller januar måned.

Soklen

Vi har rådført os med vores murer i Vejle, der advarer imod at lade revnerne i soklen vokse. Revnerne kan opstå, når der ligger sne presset op ad huset, og vejret skiftevis byder på tøvejr om dagen, mens natten har hård frost.

Når sneen tør, trænger vandet ind i soklen, men om natten fryser det igen. Det er i denne forbindelse, at der opstår små revner og skader på soklen, som kan vokse sig større og større, hvis det ikke bremses.

Du stopper skaderne ved at reparere dem, typisk med en form for sokkelpuds. Det er ikke svært at påføre den, da det kun kræver en murerske.

Hvis nuancerne ikke passer mellem pudset og resten af soklens farve, så kan du måle efter, når det er tørt. Her skal du dog være opmærksom på at bruge en maling, som er åndbar for huset. Det sikrer nemlig, at evt. tilbageværende fugt kan trænge ud.

Er der tale om store skader på soklen, skal du overveje, om du er tryg nok ved selv at skulle klare opgaven, eller om du skal ringe til din lokale murer for at få udbedret revnerne.

Bemærk at hvis du ikke er varsom og får gjort bugt på skaderne, så kan de udvikle sig til større problemer på huset, fordi det kan betyde, der trænger vand ind.

Når der første komme vand ind i huset, kan det føre til både råd og svamp. Råd vil påvirke husets konstruktion og det kan derfor ende med at blive meget dyrt at skulle udskifte materialer og betale en håndværkers løn.

Svamp kan føre til helbredsmæssige problemer, hvis det udvikler sig til skimmelsvamp. Her er det desværre ikke unormalt, at man kan få astma-lignende symptomer, få svær hovedpine eller migræne, opleve koncentrationsbesvær eller på anden måde få symptomer.