Nemme måder at gøre hverdagen sundere på

Sundhed er et emne, der næsten altid er oppe at vende i vores samfund. Der er fokus på det i medierne, i skolen lærer børn om, hvad det vil sige at være sund, og vi bruger f.eks. fitnesscentre som aldrig før. At være sund kan dog betyde mange forskellige ting, og derfor er der også flere måder at gøre hverdagen lidt sundere på.

Kan du cykle på arbejde?

I en meget travl hverdag er vi danskere villige til at spare en hel del tid, også selvom det går ud over vores sundhed. Flere danskere bor egentlig tæt nok på deres arbejdsplads, til at de sagtens kunne cykle – men vælger ikke at gøre det, fordi det jo selvfølgelig går lidt hurtigere at køre derhen i bil.

En lille cykeltur på arbejde er dog en nem måde at få lidt motion på. Du kan finde en herre citybike her, hvis grunden til at du endnu ikke cykler på arbejde er, at der ikke lige er nogen citybike herre at finde derhjemme.

Læg kostvanerne en smule om

Et sted hvor der for mange også er plads til en del mere sundhed, er på madfronten. Igen kan det ofte koges ned til travlhed. Når vi har travlt, er det ofte de nemme madløsninger, der trækker mest i os – men de nemme løsninger er desværre meget sjældent de sundeste. Med lidt bedre planlægning, bliver det måske muligt at lægge madvanerne lidt om til fordel for det sunde.

Husk også den mentale sundhed

Når vi tænker på sundhed, er det nemt at komme til at definere det som noget, der kun er fysisk – men det er jo slet ikke tilfældet. Den mentale sundhed er mindst lige så vigtig som den fysiske, og ofte er der også en sammenhæng mellem de to. Det kan altså være svært at være fysisk sund, hvis du har det skidt mentalt.