Kunsten at skræddersy træningsforløb til folk med livsstilssygdomme

Par træner sammen

Alle – uden undtagelser – kan få glæde af et skræddersyet træningsforløb (gerne kombineret med et kostforløb). Det gælder dog ikke mindst personer med forskellige livsstilssygdomme. Når det kommer til at skræddersy forløb til personer med diverse sygdomme, så er der nogle ekstra ting, der skal tages højde for.

Vil du gerne kombinere det bedste fra fitnessbranchen og sundhedsvæsenet? Så kunne du med fordel gøre karriere som specialist inden for medicinsk træning – også bare kaldet sundhedsspecialist. Disse specialister skiller sig ud fra traditionelle personlige trænere på flere områder (sidstnævnte har dog bestemt også sin berettigelse), idet der typisk er en eller flere sygdomme, der skal tages højde for.

En faglig uddannelse er obligatorisk

Det siger måske næsten sig selv, men det er alligevel vigtigt at understrege, at du naturligvis ikke kan vejlede og coache personer med livsstilssygdomme, hvis du ikke har din viden i orden. Derfor bør du investere i dig selv og din karriere ved at tilmelde dig en faglig uddannelse. I den forbindelse vil det være oplagt at kigge på EREPS Level 5 uddannelsen, der bl.a. belyser forskellige samtaleteknikker, problemorienteret træning, vurdering af klienter og deres testresultater og meget, meget mere. Omtalte uddannelse varer otte måneder. Klik på linket lidt tidligere i afsnittet for at blive klogere på uddannelsens pris og anden praktisk info.

Der er også mulighed for efteruddannelser og kurser

Hvis din grundlæggende uddannelse ikke har været tilstrækkelig for dig, så kan du glæde dig over, at der findes et utal af interessante efteruddannelser og kurser. Disse kan du med god grund kigge nærmere på, hvis du har et ønske om at dygtiggøre dig yderligere. Du føler helt sikkert allerede, at du ved en masse om medicinsk træning og relaterede emner, men der er ingen tvivl om, at du vil kunne tilegne dig endnu mere viden ved at fortsætte på skolebænken.

Kom ud på arbejdsmarkedet hurtigst muligt efter endt uddannelse

Man kan naturligvis ikke uddanne sig for evigt, og på et tidspunkt vil du blive nødt til at komme ud i det virkelige liv og prøve dine kompetencer af. Allerede inden uddannelsens afslutning vil det være en fordel, hvis du har orienteret dig omkring jobmulighederne. Og hvis du mod forventning skulle få problemer med at finde et job, så vil det være en markant fordel, hvis du er tilknyttet en a-kasse, da du dermed vil kunne få udbetalt dagpenge i din ledighedsperiode. Det vil alt andet lige gøre din økonomi – og tilværelse i det hele taget – lidt lettere.