Hold kroppen aktiv i en travl hverdag

motion

Nogle mænd har svært ved at holde sig aktive, når familielivet eller karrieren pludselig tager meget af tiden. Det kan især være en tidsrøver, hvis du både skal jonglere familielivet og karrieren på samme tid. I dette tilfælde vil det ofte være træning og aktivitet, der bliver nedprioriteret. I dette indlæg kan du læse mere om, hvordan du sagtens kan holde kroppen aktiv i en travl hverdag.

Inddrag aktiviteter som en daglig rutine

Der er mange mænd, der synes, det er svært at få presset aktiviteter ind i dagligdagens program. Du er derfor ikke ene om at stå med denne frustrerende følelse. Der findes flere forskellige måder, du kan gøre træning og aktivitet til en daglig rutine i hverdagen. Det handler blot om, at du er nødt til at foretage nogle valg og justeringer, for at det bliver en daglig rutine.

Et eksempel på at inddrage aktiviteter i dagligdagen er ved at tænke over dine transportmønstre. Tager du altid bilen til og fra arbejde? Hvis du ikke har særlig langt på arbejde, kan du med fordel vælge at cykle på arbejde i stedet for. Det kan være en god måde at få noget aktivitet ind i hverdagen på.

Har du for langt til at cykle på arbejde, kan du tænke over, hvor du parkerer din bil. Du kan gøre det til en rutine at parkere længst væk fra indgangen. På den måde får du en lille gåtur først og sidst på dagen. Husk på, at lidt er bedre end ingenting.

Kombiner familietid med aktivitetstid

Der er også andre måder, du kan få mere aktivitet ind i hverdagen på. Har du børn eller kæledyr, er det oplagt at kombinere aktiviteter med kvalitetstid sammen med dem.

Sjov og leg i haven kan give overraskende meget aktivitet. Det er derfor bare med at komme ud at have det lidt sjovt sammen med resten af familien. I kan både vælge at trille lidt, skyde med frisbee, eller hvad I nu foretrækker. Mulighederne er mange.

En anden måde at kombinere familietid med aktivitetstid er med en fælles hobby. Det kan blandt andet være at gå og pusle med noget i haven eller i værkstedet. Det virker måske ikke som meget. Det er dog en aktivitet, der kan gøre en stor forskel, sammenlignet med hvis din fritid bliver tilbragt på sofaen.

Holder du din krop i gang, vil det kvittere med bevægelse på aktivitetskontoen.