Gode råd til dit førstehjælpskursus

Har du ansvaret for at stable et førstehjælpskursus på benene, men er du på bar bund i forhold til, hvordan du gør? Så læs med her.

 

At stå for et godt kursus kan være meget krævende. Kursisterne skal helst gå derfra med en følelse af, at de kan det, de har lært – og samtidigt skal det være tilpas underholdende.

 

Skaf det rigtige materiale

Når man afholder et kursus, er det selvfølgelig vigtigt, at materialet er i orden. HRL-dukker er uden tvivl det vigtigste materiale under et førstehjælpskursus, idet at de er temmelig uundværlige, og samtidig virker ved at være realistiske, så kursisten får det allerbedste udgangspunkt. Derudover går teori og praksis hånd i hånd, så din teori er dybt afhængig af det, I laver.

 

Bliv en interessant taler

For at engagere dit publikum, kan det være en fordel at have gode retoriske færdigheder. Et par tips til, hvordan du bliver en god taler kan findes herunder:

 

  • Tal højt og tydeligt. Det er alfa omega, om du taler højt eller lavt. En høj og fast stemme vil give dig større autoritet, hvilket får dine kursister til at lytte endnu mere og samtidig give dem opfattelsen af, at du ved, hvad du taler om.
  • Inddrag en smule humor. Det skal selvfølgelig ikke være fis og ballade, men en smule humor en gang imellem er nok til at vække et sovende publikum.
  • Vær inkluderende. Husk at inkludere alle i kurset. Alle skal have lov til at se, prøve og mærke – for kun på den måde vil alle føle, at de er kommet gennem kurset med samme indsigt.

 

Mad og drikke

Det er selvfølgelig vigtigt, at du forsyner dit publikum med mad og drikke, så de ikke bliver trætte og sløve – på den måde kan du næsten sikre dig, at de er veloplagte nok til at lære nye ting.