Er det mere normalt at tage til psykolog i dag?

Er det mere normalt at tage til psykolog i dag?

Ifølge flere studier og undersøgelser er det mere normaliseret at tage til psykolog i dag, for både mænd og kvinder i det danske samfund. I dag gennem går vi som moderne mennesker, flere med gange men også mod gange gennem livet end nogensinde. Her det især udfordringer med blandt andet svære og for mange uforstående følelser og diagnoser, som mange ikke forstår at gøre noget ved. For at kunne forstå sine egne og andre reaktioner, kommer professionel psykologhjælp ind i billedet.

Hos Psykolog Center Aarhus har de kompetente og dygtige psykologer, som står klar til at hjælpe dig med dine personlige udfordringer. Psykologerne hos Psykolog Center Aarhus er et solidt fællesskab, som er blevet sammensat af mange forskellige og stærke psykologprofiler, som alle har deres styrker indenfor faget og dens mange teknikker. Men pointen med de mange psykologer hos Psykolog Center Aarhus, er at de hver især kan være med til at skabe ro og tryghed når du som klient kommer, og derfor kan være med til at skabe løsninger på de udfordringer der skulle være problematiseret.

Kan man som mand gå til psykolog?

Som mand er det blevet mere og mere normalt at tage til psykolog i dag, end det var før i tiden. Oftest viser flere og flere studier at det er mandens partner, som kontakter det givende psykologcenter, da manden ikke selv tror på teknikkerne og hele ideen omkring psykologi. Dette er også med til at vise mænds psykiske problemer ofte bliver opdaget for sent eller ikke i rette tide, grundet at mænd har cirka 40% mindre kontakt med en praktiserende læge. Derfor er det vigtigt for mange mænd, at de indser at der er intet galt i at tale om sine personlige problemer med en eventuel læge eller psykolog, for også at få det bedre med sig selv og gøre sit liv bedre overfor sig selv og andre.

Men hvad er årsagerne til at mænd ikke går til psykolog og ikke snakker om deres sundhedsskadelige problemer til deres praktiserende læge. Nogle af argumenterne kan findes i de sociale normer som mange mænd er vokset op i, er som eksempelvis ” store mænd græder ikke” ”som mand skal du kunne klare dig selv” ”det er forkert at vise følelser” ”man er sin egen lykkes smed”.

Kognitiv terapi kan hjælpe mange mænd

Når vi taler om kognitiv terapi arbejder man med ens tænkning og tankegang. Mange mænd har i dag en meget selvstændig og handlingsorienteret tankegang, hvor der ikke er tid til at stoppe op og reflektere over hvordan man har det. Som psykolog ved man hvor farligt det kan være for en patient, hvis de ikke kan skelne mellem tanker og følelser, da det man ofte tænker ikke er det man føler. Grunden til at tanker og følelser som nødvendigvis ikke hænger sammen, er at tanker ikke altid er sande eller forkerte. Der for er det en god ide at se hele det samlede billede af patients tanker og adfærd.