Bryd tabuet om psykiske problemer

Mentale lidelser har været underlagt tabuer og misforståelser i lang tid. Det har ofte ikke været noget, man talte højt om, men det er desværre en ødelæggende og stigmatiserende tendens. Det er de færreste, som får det bedre af at gå og gemme på deres problemer, og derfor er det langt bedre, hvis det kommer ud i det åbne. I de seneste år er der heldigvis begyndt at ske et skifte, hvor også det mentale helbred har fået en plads i medier, bøger, film osv. Men vi kan komme endnu længere, og det kan du hjælpe med.

Vær modig

Det kræver mod at snakke om sit mentale helbred, uanset om man for nyligt har fået konstateret arbejdsrelateret stress, eller om man har været diagnosticeret med en personlighedsforstyrrelse i mange år. Ikke desto mindre er det vigtigt, at både kendte og helt normale mennesker tager springet og begynder at tale mere åbent om det. Mange vil nok opleve, at det kan være utroligt befriende at sige det højt, og så kan det endda være med til at hjælpe andre. Mennesker har brug for at spejle sig i hinanden, og det gælder selvfølgelig også, når det kommer til det mentale helbred.

Søg hjælp

Det allerbedste du kan gøre for dig selv og alle andre er at søge hjælp. Der er masser af dygtige psykologer, som sidder klar til at hjælpe dig, ligegyldigt om du basker med stress, depression eller noget helt andet. Psykolog i Århus er en god mulighed for at få snakket tingene igennem med en professionel, der kan give dig konkrete redskaber til at få en nemmere hverdag. Det er helt normalt at føle sig nervøs inden en samtale, for det er trods alt ofte nogle sårbare emner, man taler om. Men alt tager sin tid, og psykologer kræver ligesom alt andet tålmodighed.