3 grunde til, jeg bruger en allergivenlig dyne og pude

Dette indhold er sponseret

1. En økologisk allergivenlig dyne til en allergisk familie

Den åbenlyse grund til at bruge en allergivenlig dyne, som det f.eks. er tilfældet med en økologisk bambusdyne eller en kapokdyne, er selvfølgelig, hvis man selv er allergiker eller en i familien er. Det er tilfældet med både min bedre halvdel og min lille datter på 4. Derfor har jeg taget den opgave til mig at researche efter allergivenlige puder, dyner og tilhørende sengetøj. Her dukkede der, som nævnt, både allergivenlige dyner op som en kapok dyne og en bambusdyne, som man kan finde et sted som GreenTown. 

2. Hvorfor en bambusdyne? 

Det lyder mærkeligt med en dyne og pude lavet af bambus, men materialet har mange fordele. Men hvordan kan de hårde pinde, som man ser pandaer æde på nettet, blive til en dejlig blød og allergivenlig dyne eller pude? Tro det eller ej, men bambus kan både bruges til at sy økologiske dyner og puder, ligesom fibrene kan væves ind, så det bliver lækkert, uden de er fyldt med skadelige stoffer. Bambusdyner og puder er desuden temperaturregulerende og fugten afgives flere gange hurtigere end ved bomuld, hvilket betyder, at de ikke behøver at blive vasket lige så ofte. Når bambusdyner så også er lig med allergivenlige dyner og økologiske dyner, så er det jo ret lækkert for en familie som min, og mange andre allergiramte familier.

3. Hulebygning med allergivenlig dyne

En ting er, at man sover i sin dyne og på sin pude, men noget andet er, hvis man bruger det som legeredskab til sine børn. Der kan nemlig komme meget sjov ud af at bygge huler og store fort af ens dyner og puder. Ligesom med en papkasse, som jo ikke altid er til rådighed, så kan det være som at bygge med kæmpe lego, som man kan bo i. Det er en af de bedste følelser i verden at konstruere noget og være kreativ med sit barn på en måde, der gør dem glade denne sammenhæng er det mindst lige så vigtigt, hvis ikke mere vigtigt, at der er tale om en allergivenlig dyne og en allergivenlig pude. Her ligger man jo nemlig ikke stille med dynen, men gnider dyne og pude op og ned af kroppen, hvilket ikke er godt, hvis man har allergi. At bygge hule er desuden et af mit barns yndlingsaktiviteter, og derfor er jeg meget taknemmelig for, at der findes allergivenlige dyner og allergivenlige puder – og så er det bare dejligt, at jeg samtidig har opdaget fordelene ved en økologisk bambusdyne i samme ombæring.