Varmepumper som energieffektiv løsning

De to typisk anvendte varmepumper er luft til vand varmepumpe og luft til luft varmepumpe. Der er fordele og ulemper ved begge to. 

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpen kan opvarme brugsvandet på en mere miljøvenlig bæredygtig måde. Det er en økonomisk god løsning, hvor der spares en masse energi og ressourcer på at udvikle varme ud fra udeluften. Valg af varmepumpe afhænger af boligen eller lokalerne, alt efter målet for og kravet til energitilførslen. En varmepumpe er god at implementere på steder hvor der ikke er fjernvarme og naturgas som energikilde. 

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe kan ikke opvarme vand, men leverer udelukkende varm luft ind i et lokale eller en bolig. Varmepumpens anlæg har en inde- og udedel, for at give den optimale varmeudvikling. Der findes også luft til vand varmepumpe der anvender energien fra udeluften til at kreere varme gennem vand. Klimaanlæg kan tilføre og sikre et optimalt indeklima, der giver medarbejderne i virksomheden de absolut bedste betingelser. Ved et dårligt indeklima ses gener hos medarbejdere som træthed og hovedpine der kan ende i sygemeldinger. Normale klima- og arbejdsforhold ser gerne at temperaturen indendørs ikke overstiger 25°C. Lokaler der er udsat for sollys eller dårlig isolering i ydervæggene, kan beskadige medarbejderne, der opholder sig i lokalerne under arbejde. Temperaturen kan let overstige det normale og optimale niveau, hvis lokalerne ikke kan afgive den varme der tilføres.   

Arbejdsmiljøet er et stort fokusområde

Aircondition klimaanlæg og klimaanlæg kan hjælpe typiske problemer, som opstår på arbejdspladser i det daglige. På arbejdspladser opstår der let i løbet af dagen rammes en temperatur på over 25 grader, hvilket ikke er godt for medarbejdernes effektivitet. Ved at implementere en driftssikker aircondition i form af en komfortkøling, så har man muligheden for at nedbringe rumtemperaturen fra +25°C til en bedre og mere optimal temperatur på eks. 20°C. 

I dag mere end nogensinde handler et godt arbejdsmiljø omkring omgivelserne og det vi sidder i til dagligt. Er indeklimaet mindre godt vil det få store konsekvenser på vores evne til at yde et ordentlig stykke arbejde. Og det har man fundet ud af de senere år. Der kan måles store optimeringer ved at investerer i medarbejdernes ve og vel. Det er et effektivt område at sætte ind. 

En regulering på få °C kan være med hjælpe til det generelle arbejdsmiljø. Det kan bevirke et øget produktivitetsniveau. Klimaanlægget kan rense luften i rummet med et specialdesignet filter, som frasorterer negative partikler og skidt i miljøet. Implementér et klimaanlæg og opnå de bedste arbejdsbetingelser for dine medarbejdere.