Varmepumpe service – Hvor ofte og hvorfor?

Når du har en varmepumpe, er det vigtigt, at du får den serviceret regelmæssigt. Ellers kan den gå i stykker, og det vil koste dig en masse penge at få den repareret igen. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvor ofte du bør have service på din varmepumpe, og hvorfor det er så vigtigt.

Regelmæssige serviceeftersyn resulterer i bedre drift

Det er vigtigt at servicere sin varmepumpe med jævne mellemrum for at sikre, at den fortsat virker optimalt. En serviceaftale med en professionel servicevirksomhed, som er specialiseret i varmepumper af samme mærke og model som din, er den bedste måde at sikre, at din varmepumpe bliver serviceret korrekt. En serviceaftale hos NovaSolar Service betyder desuden, at du ikke længere selv behøver at huske på, hvornår det er tid til varmepumpe service igen – de kontakter dig, når varmepumpen skal have service næste gang.

Hvor ofte skal man have service på sin varmepumpe?

Hvor ofte man skal servicere sin varmepumpe afhænger af, hvilken type varmepumpe man har. Som regel skal en varmepumpe have ét årligt serviceeftersyn. Det er med til at sikre, at varmepumpen kører så energieffektivt som muligt, hvilket igen er med til at forlænge varmepumpens levetid, holde varmepumpen lydsvag og spare penge på varmeregningen.

Hvad skal der serviceres på en varmepumpe?

En service på din varmepumpe omfatter blandt andet følgende:

  • Kontrol og rengøring af blæsere
  • Kontrol af kølekredsløb
  • Kontrol og rengøring af kondensator og kondensslange
  • Rensning eller udskiftning af filter (hvis nødvendigt)
  • Blade og lignende fjernes fra varmepumpens udvendige del
  • Eventuelle software opdateringer installeres

Det lyder måske som småting, men et beskidt filter kan resultere i beskidt luft, en stoppet kondensslange kan ende med kondens, der drypper ned fra varmepumpen og snavs på propelbladene kan give støjgener. NovaSolar Service udfører service på alle typer varmepumper og dækker hele landet. Kontakt dem i dag for at høre, hvad de kan gøre for din varmepumpe.