Valg af festartikler – er det vigtigt eller helt ligegyldigt?

Når det kommer til, hvilke festartikler man skal købe, er det nok for mange ret så ligegyldigt – i hvert fald i første omgang. De fleste vil nok mene, at festens deltagere er helt ligeglade, da de også selv er ligeglade. Det er jo ikke det, festen handler om. Der kan være noget om snakken. Det er jo ikke artiklerne, som er festens omdrejningspunkt, men gør det dem til ligegyldige og overflødige?

For at være realistisk, så er det nok ikke et spørgsmål om liv eller død, men det ville være synd at kalde det for ligegyldigt. Vi kan ikke komme udenom, at noget fanger vores opmærksomhed og interesse mere end andet. Sådan er det altid – også omkring valg af festartikler.

Da man var barn og fik en håndfuld balloner med helium i hånden, kom der jo med det samme lys i vores øjne. Det var sjovt og spændende, at de kunne flyve selv og ikke bare landede på jorden ligesom almindelige balloner. Valg af balloner var ikke ligegyldigt dengang, så hvorfor skulle det være det nu? Hvis vi virkelig mærker efter, er balloner med helium til en fest så ikke bare lidt federe end en slatten ballon, der ligger og triller rundt på jorden?

Lad den barnlige sjæl tage over

Vi må erkende, at valg af festartikler nok ikke helt ligegyldigt for os, og det er også okay at indrømme. Det er faktisk fantastisk at indrømme. Den barnlige sjæl, der findes inde i os alle sammen, har brug for at komme frem indimellem. Det er sundt og ikke mindst sjovt.

Det er okay at vrage almindelige balloner frem for balloner med helium. Det er okay at vælge det farverige bordpynt i stedet for stearinlys. Vi skal lære at slå os løs og bruge de små præferencer, som gemmer sig inde i os. Lære at udnytte, at vi faktisk har muligheden for at vælge og vrage imellem alverdens festartikler.

Vi kan bruge balloner, farver og fjollet udklædning til at vise vores gæster, familie og venner, hvordan vi er som personer. Vi kunne alle lære noget af børnene, som tør at råbe op, tør at vælge og vrage for at finde lige præcis deres yndlingsting. Lad os da gøre det samme. Lad os stå ved, at vi foretrækker heliumballoner, og at det er okay ikke at være ligeglad, når det kommer til noget som kunne anses for at være barnligt.