Værd at vide om din nye opvaskemaskine

At tage opvasken er en af de mest kedelige opgaver i hjemmet. Eller: Det er det i hvert fald, hvis du selv skal stå ved køkkenvasken og gøre det. Heldigvis har vi i årtier nu haft effektive opvaskemaskiner, der hurtigt kan give dig rene tallerkener. Læs mere om opvaskemaskiner og de forskellige typer, du har at vælge mellem, når du leder efter den helt rette til hjemmet.

Skal du vælge en integrerbar opvaskemaskine?

Du kan finde opvaskere til at stå hvor som helst. Hvor den fritstående opvaskemaskine kan give mening i et rum med masser af plads, er du typisk bedre tjent med en integrerbar maskine uden top-, front- og sideplader, som du ”bygger ind” i paneler og monterer en køkkenlåge på. Den integrerede opvaskemaskine bliver derved diskret og kan ikke ses bare på lurenkig i køkkenet. Du skal åbne opvaskemaskinen, før den faktisk bliver synlig for beskuere.

Hvad skal opvaskerens bredde og kapacitet være?

Som ved køleskabe og andre hvidevarer kan du ved opvaskemaskiner vælge fra et væld af forskellige kapaciteter. Valget mellem smalle og brede opvaskemaskiner skal du tage, hvor du bl.a. kan vælge en standardopvaskemaskine på 60 cm. 45 cm i bredde er derimod typisk for en smal opvasker. Bordopvaskemaskiner beregnet til at stå i en god højde har typisk ikke meget kapacitet at gøre godt med, men er til gengæld dejligt bekvemme at fylde og tømme.

Har du brug for en lydsvag opvaskemaskine?

Tænk gerne på, hvor meget din opvasker må støje. Opvaskemaskiner laver naturligt mere støj end fx køleskabe, og for nogle kan lyden godt være irriterende. Har du kort distance mellem køkken og stue, giver det god mening at vælge en opvasker med så lavt et lydniveau i decibel som muligt. Markedet rummer flere lydsvage modeller, og det gælder bare om at finde dem.