Tre måder at mindske din varmeregning i hjemmet

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Man får nogle gange en overraskelse når man får sin energi- eller varmeregning via eBoks, og ser et tal, som man ikke helt kan forstå. Det er ofte rigtig dyrt at varme sit hjem op, og specielt når vejret har vinter og forår har været så kold, som det har de seneste par år. Der er heldigvis måder, hvorpå du mindske din varmeregning og samtidig øge værdien på din bolig på. Alle måderne der er beskrevet nedenfor vil få din boligs værdi til at stige markant. Læs mere nedenfor. 

Hvor gammel er din oliekedel? 

Det er ikke sikkert dit hjem fyrer med olie længere, men hvis din bolig har en oliekedel, er det måske på tide, at få den skiftet eller tjekket. Olie er stadig en fin måde, at varme dit hjem op på, men jo ældre din oliekedel er, desto dårlige varmer den dit hjem op. Alt efter alderen på dit oliekedel vil du kunne spare op til 35% om året på din varmeregning. Det er med andre ord en stor procentvis besparelse årligt.

 

Et moderne olieanlæg udnytter olien bedre end de gamle olieanlæg gør, hvilket betyder, at du også bruger mindre olie. Olie er ikke den mest miljørigtige beslutning, men med et nyere olieanlæg vil du stadig være med til at skåne miljøet sammenlignet med dit gamle olieanlæg. 

 

Olieanlægget er en dyr investering, men kan du spare 35% om året, vil den hurtigt tjene sig hjem. Derudover vil din bolig også stige i værdi. 

Penge lige ud af vinduet

Du kan også med fordel tænke over, hvilken energiklasse dine vinduer og døre er. Hvis ikke de er i energiklasse A eller A+ er det næsten som at smide penge ud af vinduet. Der forsvinder i løbet af et år utrolig meget varme indefra ud af dine døre og vinduer, hvilket gør, at dit hjems varmekilde skal arbejde mere for at varme hjemmet op – det betyder, at du skal bruge langt flere penge på at varme dit hjem op. 

 

Derfor kan du med fordel udskifte dine vinduer og døre til en højere energiklasse, da det udover at du kan spare penge i længden ved det, også vil få dit hjem til at se mere moderne og nyere ud. 

Isolering de rigtige steder

Dette råd er i samme stil som vinduer og døre. Dit tag er en af de steder, hvor hjemmet mister allermest varme, specielt hvis taget ikke er isoleret godt. Derfor kan isolering af vægge og tag være med til at indeklimaet forbedres og varmen bliver holdt bedre på. 

 

Alle diser ovenstående energivenlige opgraderinger er dyre i udbetaling, men vil over tid betale sig selv hjem. Heldigvis er der penge at hente til udbetalingen. Det er muligt at få energitilskud på alle energivenlige renoveringer, hvilket markant reducerer udbetalingen af din energivenlige renovering. Derudover, hvis du får en håndværker til at sætte de forskellige renoveringer op, vil du kunne få håndværker-fradrag. Det er muligt at reducere prisen markant.