Tre gode råd til vedligeholdelse af dit hjem

Dette indhold er sponsoreret 

Det siges at en mands krop er hans tempel. Det er på sin vis også rigtigt, men for at kroppen kan fungere optimalt, skal hjemmet være vedligeholdt og i topform. Det kan dog virke uoverskueligt, hvis dit hjem ikke er blevet vedligeholdt ordentligt længe. Vedligeholdelse skal helst ske løbende, og når det ikke sket bliver spørgsmålet ofte: “hvor skal jeg begynde?”. Nedenfor kan du læse om tre gode råd til vedligeholdelse af dit hjem, så det kan blive overskueligt igen. 

Det handler ikke kun om interiøret – facaden er vigtig 

Det er ofte sandt, når folk siger at man ikke skal dømme en bog på dets omslag, men ofte er det tilfældet med huse. Hvis dit hus’ facade er faldefærdigt og ligner noget, der er løgn, så er chancen for at resten af hjemmet, er det samme. 

 

Derfor kan du med fordel få fikset dit hjem facade. Specielt kan en algebehandling være en god investering, da både facaden og taget ofte har godt af det – både kosmetisk og helbredsmæssigt. En algebehandling er med til at vedligeholde taget, og forlænge dets levetid. Samtidig vil det give taget et helt nyt look. 

Indret hjemmet praktisk  

Det gælder om at indrette sit hjem så vedligeholdelsesvenligt som overhovedet muligt. Dette kan gøres ved at du ikke har unødvendige ting på gulvet, der gør det sværere at svinge støvsugeren og vasket gulvet. Dette vil samtidig også give dig mere gulvplads og åbne dit hjem op. 

 

En måde at få mere plads på gulvet er ved at udnytte opbevaringsplads. Hvis du har en sofa, som er hævet over gulvet, kan en lille bedroller opbevare ting nedenunder. Samtidig kan reoler være en god måde, at give gulvet lidt mere luft. 

Udskift vinduer til mere energivenlige 

Et dårligt indeklima er lig med et dårligere hjem. Det kan virke åbenlyst, men mange tænker ikke over kvalitetens på deres vinduer. Gode og energivenlige vinduer er med til at holde bedre på varmen og derved sikre et godt indeklima. Et dårligt indeklima beskadiger ikke kun dit hjem, men også dit helbred – derfor kan det være yderst vigtigt at få skiftet. 

 

Nye vinduer i en god energiklasse kan virke som en dyr investering, men det vil over tid spare dig en masse penge. For det første, vil nye vinduer markant øge prisen på din bolig. For det andet, vil du over tid spare penge på varmeregningen, da dit hjem vil være bedre til at holde på varmen. 

 

Derudover er der tilskud at hente, når du installerer nye energivenlige vinduer. Den sidste regering fik en aftale igennem Folketinget som gjorde det muligt for borgere at få energitilskud på energivenlige renoveringer. Det har medført, at du kan få energitilskud ved at skifte gamle vinduer ud med nye energivenlige ruder. Dette er i et forsøg på at mindske Danmarks CO2-udspil markant over de næste mange år. 

 

Så støt miljøet og spar nogle penge over tid ved at installere energivenlige vinduer.