Tre gode markedsføringsidéer til den selvstændige

Profilfilm

Er du selvstændig, eller overvejer du at starte din egen virksomhed? Så er markedsføring af din virksomhed noget, du hurtigt kommer til at skulle tænke over. Det er nemlig en nødvendighed for alle virksomheders overlevelse, og det er bestemt vigtigt for dig som selvstændig. God markedsføring af din virksomhed er nemlig det, der i sidste ende får kunderne til at kende virksomheden og forhåbentligt købe dine produkter eller services. Der er mange måder at lave markedsføring på i dag, men skal du have lidt inspiration, giver vi dig her tre gode idéer til din virksomheds markedsføring.

Start din markedsføring lokalt

Hvis du har startet egen virksomhed, kan det være en god idé at starte din markedsføring lokalt. Du kan for eksempel få skrevet en artikel i din lokale avis, så alle i byen kommer til at kende til din virksomhed. På den måde starter du allerede med at skabe interesse for din virksomhed blandt dem, der er bosat i nærheden. Du kan eventuelt også få lavet en profilfilm, som kan lægges på online aviser eller sociale medier, så dine potentielle kunder ved, hvad virksomheden laver, og hvem du er som virksomhedsejer.

Du kan også afholde et event, som inviterer kunderne indenfor i virksomheden. Det hele handler nemlig om at skabe interesse og selvfølgelig give kunderne en god oplevelse, når de træder ind ad døren. God omtale for din virksomhed spredes hurtigt, og der er ikke noget bedre end kunder, der har haft en god oplevelse, som fortæller det videre til venner og familie.

Kend til søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering lyder som endnu et af de mange fancy markedsføringsbegreber. Men det er faktisk supervigtigt at kende til, da det kan gøre store forskelle for, hvordan din virksomhed bliver vist på Google. Da Google er den største søgemaskine i verden i øjeblikket, er det en stor fordel at ligge så godt som muligt på siden, da det tiltrækker endnu flere kunder.

Der findes et væld af værktøjer, der kan hjælpe med søgemaskineoptimering – eller SEO som det også kaldes. Du kan enten selv give dig i kast med at lære SEO, eller du kan kontakte en af de mange virksomheder, der specialiserer sig i det. Under alle omstændigheder er SEO et vigtigt værktøj i din markedsføring.

Få gang i de sociale medier

Langt de fleste mennesker er på de sociale medier i dag. Det er derfor en fantastisk kanal at markedsføre sig på. Her kan du både poste opslag, billeder og videoer, der kan være med til at skabe et mere personligt bånd mellem din virksomhed og dine kunder. Derudover er det helt gratis at lave en profil på de sociale medier, så til at starte med investerer du ikke andet end din tid i markedsføring på de sociale medier.

Der er masser af hjemmesider, du kan gøre brug af. Det vigtigste er dog, at du bruger markedsføringen på de sociale medier på din helt egen og effektive måde. Prøv ikke at kigge for meget efter dine konkurrenters strategier, men gør det på din helt egen måde. Det vil dine potentielle kunder også sætte mere pris på.