Træt af den evige jobsøgning? Bliv selvstændig

At være ledig og jobsøgende kan være noget af det mest stressende. Du befinder dig i en underlig mellemposition, hvor du på en måde kan føle, at du har al tid i verden, og hvor du også kan føle dig stresset. Mange oplever undervejs i deres ledighedsperiode følelsen af at blive bedømt og – hvis de ikke får jobbet – fravalgt.

Den allernemmeste måde at undgå alle disse ting på er ved at blive selvstændig. Vi har samlet de bedste råd til dig, som overvejer at springe ud som selvstændig. Læs med her, og bliv meget klogere, inden du træffer beslutningen.

Læs op

Det allerførste, vi vil råde dig til at gøre, er at læse op på det at være selvstændig. Hvordan fungerer det rent praktisk? Hvilke faldgruber er der? Hvad skal du huske?

Er det meningen, at du skal blive selvstændig inden for marketing, kan du blive meget klogere af at læse med her. Her er der nemlig mange gode råd at hente for alle dem i marketingbranchen.

Et andet godt råd er at søge din inspiration forskellige steder. Jo flere forskellige kilder du har, desto mere nuanceret vil din viden være til sidst.

Find sparringspartnere

Noget af det bedste i processen fra ansøger til selvstændig er sparringspartnere. I behøver ikke at være i den samme branche for at kunne få en masse ud af hinanden. Uanset hvilken virksomhed du overvejer at starte, er mange af overvejelserne og bekymringerne nemlig de samme. Sidder du alene i denne del af processen, kan du meget let komme dig til at føle dig alene – og det er du ikke. Der er nemlig utrolig mange selvstændige her i landet, og der er ingen grund til ikke at lære fra og motivere hinanden.

Den gode idé

Den gode idé er naturligvis alfa og omega for overhovedet at starte en selvstændig virksomhed. Er du skarp inden for marketing? Vil du sælge din unikke illustrationer eller smykker? Importerer du vin? Har du ikke fået den gode idé, så start ved dine hobbyer – det er nemlig tit her, du finder motivationen til en selvstændig virksomhed. Det er desværre ikke alle, der er så heldige at få lov til at leve af deres hobbyer, men det er under alle omstændigheder et godt sted at starte.

Er der ikke umiddelbart nogen professionel fremtid i dine hobbyer, så start med dine kompetencer – hvad er du særligt god til? Skriver du, så fuglene synger? Kan du spotte en influencer på lang afstand? Eller er du hamrende dygtig til at lave tacos? Tænk kreativt. Det kan sagtens være, at dine kompetencer kan udvikles til en selvstændig virksomhed.

Tag springet

Når du har overstået alt det indledende, og når du har alt det praktiske på plads, så opfordrer vi dig til at tage springet. Det kan sagtens være, du ikke slipper for at betale en form for startkapital, men gør du dit bedste for at mindske denne, har du vitterligt intet at miste ved at prøve. Intet er forgjort, og du kan altid dreje nøglen om igen, hvis det ikke lykkedes. Det er der absolut ingen skam i.