Tag ansvar for sikkerheden i dit hjem på Amager

Redningstjenesten bliver hvert år alarmeret til omkring tusindvis af brande. Mere end hundrede mennesker kommer til skade i husbrande hvert år, og hundredvis af hjem bliver ødelagt. Mange gange kunne brandene have været undgået og skaderne begrænset, hvis bare folk havde viden om, hvordan man opfører sig, inden den dag en brand opstår.

Den hyppigste brandårsag i villaer er, at det begynder at brænde i forbindelse med brand i brændeovnen eller forkerte elinstallationer.

De fleste brændeovne er designet til at brænde maksimalt 2 kilo brænde i timen. Hvis du fyrer på for hårdt, kan varmen antænde væggene eller loftet over pejsen. Når du asker fra pejsen, er det vigtigt, at du bruger en metalbeholder med låg, da aske og gløder kan tage flere dage at køle af.

Forkert lavet elinstallationer er også en almindelig årsag til brand. Kortslutning i stikkontakter som slår gnist, er noget som Nicolai hos Autoriseret Elektriker Amager ser næsten hver dag på arbejde.

Gennemgå brandsikringen derhjemme

Privatpersoner husker ofte at få gennemgået sine låse af en låsesmed, hver køb af ny bolig og før indbrud sker, men du bør også huske at gennemgå brandsikringen derhjemme. Det er f.eks. altid godt at have en brandslukker og brandtæppe i hjemmet og gerne en røgalarm i hvert værelse. Det er også vigtigt at placere røgalarmerne det rigtige sted. De skal sidde på tagets højeste punkt og gerne midt på taget.

Tjek også at røgalarmen fungerer korrekt ved at trykke på testknappen, foreslår Nicolai, elektriker på Amager. Hvis det bipper, kan du gå ud fra at alle funktioner fungerer som den skal.

I dag findes der også trådløse røgalarmer, som er serieforbundne og sender et radiosignal ud til hinanden, så alle begynder at hyle på samtid.

Hvis du mangler røgalarmer i din bolig, så bør du hurtigst muligt tage fat i at få monteret nogle. Det er altid bedre at være ”safe than sorry”, det er nok de fleste af os enige i.