SUP Veste

Vandsport er populært som aldrig før. Når foråret træder til kommer surferne pludselig ud af vinterhi. Kitesurfere, windsurfere, paddle surfere og andet godtfolk er pludselig fra den ene dag til den anden, at se på strandene. Det er dejligt at vandsport og i særdeleshed action sport er blevet vildt populært over den sidste årrække. 

Men med flere surfere på vandet stiller det også større krav til udstyret og sikkerheden på vandet. 

Et fælles krav for alle aktive vand sportsfolk er en sup vest. En sup vest er vigtig og et absolut must-have for alle aktive vandhunde. Den skaber opdrift og sikkerhed på vandet, og for dig som surfer er den uhyre vigtig. En sup vest er en af de sikkerhedsforanstaltninger man absolut skal tage sig som surfer. Selvom du har surfet i 10 år, så er en sup vest altid et must-have!

Vejrforholdene kan hurtigt ændre sig, dit udstyr kan gå i stykker og pludselig kan du være havnet i en vanskelig situation. Det kan være svært at forestille sig, at man kan komme ud for en udfordrende situation på vandet, især hvis man i forvejen føler sig som en habil svømmer eller surfer. Dog kan virkeligheden være en anden hvis man havner i en svær situation. Man kan miste pusten, energien eller gå i panik hvis man bliver udkørt.

Af disse årsager er en god sup vest en essentiel del af påklædning på vandet. Det er uanset hvor dygtig en svømmer eller surfer du endnu engang er. Sørg altid at have en sup vest med på din surf tur, så er du forberedt det bedste du kan være, mod en uforudset oplevelse. 

Vær forberedt på det uforudsete

At bære en sup vest handler i bund og grund om, at man i sidste ende gardere sig mod det uforudsete. Vær forberedt på at vind og at vejrforholdene kan ændre sig. Vær forberedt på at din paddle kan knække eller en mast på din windsurfer kan gå i stykker. Det er disse faktorer man skal tage højde for, når man tager sin vest om livet. Sikkerhed kommer altid først!

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af sup vest?

Det er altid fedt at komme ud og handle nyt surf gear. Hvem elsker ikke nye våddragter, veste og grej? 

Først og fremmest skal du sikre dig, at du køber en vest som passer din størrelse. Den skal sidde godt om livet og føles behagelig over skulderen. En god sup vest skal ikke være irritabel og sidde mærkeligt. Den skal sidde tilpas til kroppen og den skal være behagelig i vandet. Derudover skal du huske at oftest kommer vesten til at sidde uden over våddragten, så i nogle tilfælde vil det være oplagt at købe en størrelse større end normalt tøj. 

Bevægeligheden og pasningen spiller en enorm rolle i valget af vest. Der er ikke noget værre end at have købt en vest, som bare ikke føles godt rundt om kroppen. Sørg derfor for at din vest har bevægelsesfrihed og især omkring armene er det vigtigt, at vesten også føles behagelig. En god vest kan man næsten glemme, at man har på! 

Sørg for at du kan bevæge dig i vesten. Du skal kunne bruge armene og fremdriften når du padler. Mange veste er fremstillet i slidstærkt og strækbart neopren, hvilket giver ekstra fleksibilitet til dine paddle ture!