Styrk sammenholdet mellem medarbejderne

Det er vigtigt, at der er et godt sammenhold og samarbejde mellem kollegaer på en arbejdsplads, for at man kan opnå de bedste resultater, samtidig med der altid er god stemning. Ligeledes er det vigtigt, at man kan arbejde som et hold, og hvis der opstår problemer eller udfordringer, giver det pote at være i stand til at løse dem sammen. Det er noget af det, man bliver bedre til, hvis man på arbejdspladsen har fokuseret på at få sammenholdet til at spille.

Der er mange forskellige måder at gøre det på. Det er først og fremmest enormt vigtigt, at der dagligt lægges vægt på, når noget løses i fællesskab, hvad enten det er tværfagligt eller blandt to tætte kolleger, så der opfordres til, at man gør det igen, men en dag fyldt med teambuildingøvelser kan også gøre noget godt for fællesskabet, der gerne skulle få et boost af, at det en enkelt dag virkelig bliver sat på prøve.

En dag med fokus på problemløsning

Der findes mange forskellige former for teambuilding, og mens der er mange, der elsker det, vil der også altid være de, der ikke bryder sig om det og som tænker ”åh nej,” når de hører, at det er det, der er planlagt. Derfor er det også en god idé ikke at planlægge en flere dage lang teambuilding, men at man i stedet får det i lidt mindre doser. Det kan dreje sig om et par timer i løbet af en formiddag eller, hvis I har muligheden for det, måske en enkelt hel eller halv dag, der sættes af.

De mange forskellige teambuildingøvelser er med til at styrke samarbejdet mellem deltagerne. Der kan være opgaver, der fokuserer på problemløsning på forskellige måder, uanset om det er fysiske opgaver eller hjernevridere, og medarbejderne vil hurtigt blive opmærksomme på hinandens styrker i nye kontekster uden for arbejdspladsen.