Stigende trend for ældre motoriserede køretøjer

Selvom at teknologien buldrer afsted og den ene nye smarte bil efter den anden kommer på markedet, så er der i den anden ende af skalaen ved at udvikle sig en reel priskrig på de ældre motoriserede køretøjer, som både tæller de gamle biler, men i stor grad også gamle knallerter som de klassiske Puch Maxi’er eller Yamaha 4-gear, som efterhånden har nået nogle svimlende priser. Men hvorfor er det, at disse ældre biler og knallerter vinder frem, når det er muligt at få rigtig meget bil for pengene i dag? Tilmed kan det måske være svært at få dele til disse ældre motorer, men det tager vi et kig på herunder.

Derfor er vi begejstrede for de ældre maskiner

Prisstigningerne på flere hundrede procent på de ældre køretøjer som biler og knallerter vidner om en enorm stor stigning i interessen for at eje en ældre bil. I takt med at flere og flere biler og knallerter dør hen, så bliver udbuddet mindre og det får altså priserne til at gå op.

Hvis man spørger Anders Christoffersen, som er medlem af en aktiv Puch Maxi klub, så er svaret ganske klart: ”Jamen det er bare fedt at køre rundt på en gammel knallert, der er så meget historie med sådan en maskine. Derudover er de jo bare enkelte i deres motor hvilket gør dem nemme at skrue lidt i”.

Netop Puch Maxi klubber er der efterhånden en del af, ligesom at de gamle VW bobbel har fået en helt stor fanskare omkring sig.

Hvem kan reparere disse ældre biler?

Der er meget nostalgi omkring disse gamle biler, men de er ogå i deres opbygning meget anderledes end hvad vi kender fra i dag, så det er heller ikke alle der ønsker at reparere disse biler. Dog findes der en masse autoværksteder, som gerne vil skrue i disse, som tilmed også synes at det er en spændende og anderledes opgave at få ind. Hvis du f.eks. er bosat i Kolding, så kan du besøge den lokale mekaniker Auto Claus, som laver alle typer biler med glæde.

Hvis du er i tvivl omkring hvorvidt et værksted kan hjælpe dig med delene, så er det blot at kontakte dem, da de med stor sandsynlighed har fået lignende forespørgsler før.