Skal I renovere boligen? Her er 3 uundværlige råd

Har du planer om at renovere din bolig? Uanset om det er i et mere eller mindre omfattende omfang, så er der mange ting, du skal have styr på, herunder planlægning, budget, professionel hjælp med mere. Har du styr på det hele? Hvis ikke, så er der heldigvis hjælp at hente. I denne guide får du et par gode råd med på vejen, så du kan blive klar til at gå i gang med projektet.

Gør-det-selv?

Mange går med en drøm om at stå for renoveringen af boligen på egen hånd. Det kræver, at du kan dit kram og er lidt af en handyman. Du kan nemlig hurtigt komme ud for uforudsigelige udfordringer, som kan være svære at tackle, hvis du ikke er uddannet.

Overvej derfor, om du får behov for professionel hjælp under dit projekt. Her er 3 gode grunde til, at det er værd at benytte professionel hjælp:

  • Du kan være sikker på, at arbejdet udføres ordentligt.

  • Du investerer i et godt stykke håndværk af god kvalitet.

  • Du mindsker chancen for at komme til skade, da håndværkerne har kompetencer og redskaber til at udføre arbejdet korrekt.

  • Det tager kortere tid at udføre opgaven for en professionel, fremfor hvis du udfører opgaven på egen hånd.

Hvor meget kan du egentlig, og hvor meget må du overhovedet lave selv? Det skal du også huske at undersøge i forbindelse med renoveringen. Der er nemlig visse renoveringsopgaver, hvor du skal have en faglært med på sidelinjen. Du skal typisk være opmærksom på opgaver vedrørende VVS og el, da disse kræver en vis ekspertise indenfor feltet.

Sker det, at uheldet er ude, og der eksempelvis opstår en brand i forbindelse med elinstallationer, som du har lavet uden en fagmand tilstede, så kan det være svært at få hjælp af forsikringen.

Læg et holdbart budget – og hold jer til det

Drømmer du om et nyt køkken eller skal der tilbygges en udestue? Det er omfattende projekter, der kan koste mange penge. Et af de bedste råd, når det kommer til renovering, det er, at du skal lægge et realistisk budget. På den måde har du overblik over økonomien og kan sørge for, at materialer og arbejdskraft ikke overstiger det beløb, du har sat til rådighed.

Få hjælp til oprydningen

Når renoveringen af boligen lakker mod enden, så er der som regel bunkevis af affald og gamle møbler, som skal bortskaffes. Har du ikke selv mulighed for at køre tingene væk, så er der hjælp at hente hos Semos.

Flere og flere vælger denne nemme og bekvemme løsning, da man slipper for at stå med oprydningen efter renoveringen. Det kan nemlig være noget af en mundfuld. Du kan blandt andet få hjælp til oprydning af følgende:

  • Afhentning af affald.

  • Afhentning af møbler, såsom din gamle sofa, som du ikke længere har brug for.

  • Bortkørsel af jord. Det henvender sig især til dig, der ønsker at lave en tilbygning, hvor der skal graves grave jord ud til et fundament.