Skal du leje bil? Få 5 gode råd

Skal du leje en bil, kan det være en god idé at vide, hvad du skal ser efter, når du står foran skranken og venter på nøglerne.

Det er særligt populært at leje bil, når man skal på ferie og opholder sig i et andet land. Det giver rigtig god mening, fordi man let kommer rundt omkring. Du får med andre ord en stor frihed til at tage derhen, hvor det passer dig. Glem alt om at lære metrosystemer at kende, hop i stedet blot ind i din bil og kør så afsted. Helt ugeneret af andre, i en tempereret kabine og med alt din bagage inden for rækkevidde.

Og den billig billeje får du let styr på med disse råd.

Vælg den rette bil!

Det giver næsten sig selv, at man skal vælge den rette bil. Men tænker du også over prisen, er den billigste bil typisk den mindste. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du skal spare og sidde klemt eller om du skal ofre lidt mere og have plads til alt bagagen. Skal du på en længere tur, er det sjældent rart at sidde indeklemt, hvorfor de ekstra penge på lejen kan være godt givet ud.

Husk udstyret!

Skal du have dit barn med? Er du på cykelferie? Bliver der behov for en skiboks? Sørg altid for at fortælle udlejningsstedet hvad du har brug for.

Husk at udstyr også tæller navigationsanlæg osv. Det betyder, du skal gøre det helt klart, hvad du forventer, så du ikke ender med en forkert bil eller lang ventetid, fordi der pludselig ikke er det udstyr, du havde forventet.

Undersøg forsikringen

Du skal altid sætte dig ind i forsikringen! Dette er strengt nødvendigt. Undersøg selvrisiko, hvem der dækker skaden, om du har forsikring hos et selskab eller via mellemmand etc.

Sørg for at du kender dine vilkår – og at de er favorable for dig.

Tjek bilen før afgang

Gennemgå bilen og dens tilstand sammen med udlejer, før du kører. Hvis der er buler og andet, så sørg for, at udlejer dokumenterer det hele! Hvis ikke, så kan du ende med regningen for andres skader.

Aflever bilen og få kvittering

Når du afleverer bilen, må du ikke bare stille den. Gennemgå den og få kvittering på, at alt er ok. Husk at mange steder kræver kreditkort ved udlejning og derfor kan trække penge efter aflevering, hvis de finder skader.

Sørg for at din sti er ren, så afleveringen bliver helt gnidningsfri.